Krémes kókusztejes édesburgonya krémleves tálalva

Kókusztejes édesburgonya krémleves

A kókusztejes édesburgonya krémleves egy igazán különleges és egzotikus fogás, amely az édesburgonya édes ízét a kókusztej krémességével és a gyömbér fűszeres aromájával ötvözi. Képzeld el, ahogy a frissen főtt, selymes leves illata betölti a konyhát, miközben a pirított kókuszreszelék kellemes ropogósságot ad a tálaláskor. Az elkészítés egyik titka, hogy az édesburgonyát kellően puhára főzzük, így az ízek tökéletesen összeérnek. Ezzel a recepttel garantáltan egy tápláló és ízletes édesburgonya krémlevest készíthetsz otthon!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Édesburgonya
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
400 ml Kókusztej
800 ml Zöldségalaplé
20 ml Kókuszolaj
5 g
2 g Bors
2 g Kurkumapor
1 g Chilipehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg, mosd meg, majd vágd kisebb kockákra.

    Az édesburgonya hámozása lehet kicsit nehézkes, használj éles kést vagy zöldséghámozót.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

    A hagymát apró kockákra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre vagy zúzott formában aprítsd.

    3

    A friss gyömbért hámozd meg és reszeld le.

    A gyömbért könnyebben meghámozhatod egy kanállal.

    4

    Egy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat, és párold meg benne a hagymát és a fokhagymát közepes lángon, amíg üveges nem lesz.

    A kókuszolaj helyett használhatsz más növényi olajat is.

    5

    Add hozzá az édesburgonyát, a reszelt gyömbért és a kurkumát, majd pirítsd pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kurkuma nagyon erős színező hatású, vigyázz, hogy ne kerüljön a ruhádra.

    6

    Öntsd fel az alaplével, és főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg az édesburgonya teljesen megpuhul.

    Ha nincs alaplé, használhatsz vizet is. Az édesburgonya főzési ideje a kockák méretétől függ.

    7

    Adj hozzá sót, borsot és a chili pelyhet, majd főzd további 5 percig.

    A chili pelyhet ízlés szerint adagold. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.

    8

    Egy botmixer segítségével pürésítsd a levest, amíg teljesen sima állagú nem lesz.

    Óvatosan pürésítsd, mert a forró leves fröcskölhet. Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is.

    9

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd keverd jól össze, és forrald még 2-3 percig alacsony lángon.

    A kókusztej hozzáadása után már ne forrald sokáig, mert szétválhat.

    10

    Tálalás előtt hagyd kissé hűlni, majd díszítsd friss korianderrel vagy pirított kókuszreszelékkel.

    A koriander helyett petrezselyemmel is díszítheted, ha nem szereted a koriander ízét. A pirított kókuszreszelék extra ropogós textúrát ad a levesnek.