Főzz le egy adag erős kávét, és tedd félre melegen tartva.
Az erős kávé azért fontos, hogy a kókusztej ne hígítsa fel túlságosan az ízét. Használhatsz presszókávét vagy dupla adag filteres kávét.
Melegítsd fel a kókusztejet, és habosítsd kézi tejhabosítóval vagy gőzfúvókával, hogy selymes állagot kapjon.
A kókusztejet ne forrald fel, mert elveszítheti a selymes állagát. A legjobb, ha lassú tűzön melegíted, és folyamatosan kevered.
Adj hozzá kókuszkrémet és mézet a meleg kókusztejhez, majd keverd össze alaposan, hogy az ízek harmonizáljanak.
A kókuszkrém sűrűbb, mint a kókusztej, ezért ad egy krémesebb állagot a latténak. A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Öntsd a kávét egy magas pohárba, és rétegezd rá a kókuszos tejet. A tetejére oszlasd el a tejhabot.
A rétegezéshez lassan öntsd a kókusztejet a kávé tetejére. Ha nem szeretnél rétegeket, keverd össze az egészet.
Díszítsd a latte tetejét kókuszreszelékkel. Tálald az italt azonnal, szívószállal vagy kanállal.
A kókuszreszelék helyett használhatsz kakaóport, fahéjat vagy akár egy csipetnyi chiliport is a különlegesebb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.