Kókusztejes zöld currys tészta egzotikus zöldségekkel

Kókusztejes zöld currys tészta

A kókusztejes zöld currys tészta az ázsiai konyha egyik legkedveltebb fogása, amelyet a gazdag kókusztejes alap és a friss zöldségek tesznek különlegessé. Ez a recept tökéletes választás lehet egy gyors és egzotikus vacsorához. A zöld curry fűszeressége és a kókusztej krémessége egyensúlyban tartja az étel ízvilágát. Próbáld ki, és élvezd az ázsiai konyha varázslatos hangulatát otthonodban!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Spagetti vagy rizstészta
400 ml Kókusztej
2 ek. Zöld curry paszta
1 db Cukkini
1 db Sárgarépa
1 db Paprika
2 ek. Olívaolaj
2 db Fokhagymagerezd
1 tk. Gyömbér
2 ek. Szójaszósz
1 csokor Friss koriander
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és tedd félre.

    A tésztát ne főzd túl, legyen al dente. A főzővizet ne öntsd ki, mert a szósz sűrítésére használhatod.

    2

    A cukkinit, sárgarépát és paprikát vágd vékony csíkokra. A fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le.

    A zöldségeket julienne-re (gyufaszál vastagságúra) vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát és gyömbért. Add hozzá a zöld curry pasztát, és röviden pirítsd meg, hogy az ízek felszabaduljanak.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma és a gyömbér ne égjen meg, mert keserű lesz. A curry pasztát közepes lángon pirítsd, hogy az aromák intenzívebbek legyenek.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és forrald fel. Adj hozzá szójaszószt, és keverd össze.

    Ha sűrűbb szószt szeretnél, keverj el egy kevés keményítőt egy kis hideg vízzel, és add hozzá a kókusztejhez.

    5

    Add hozzá a zöldségeket, és főzd közepes lángon 5-7 percig, hogy ropogósak maradjanak.

    A zöldségeket ne főzd túl, legyenek roppanósak. Ha fagyasztott zöldséget használsz, azt a főzési idő végén add hozzá.

    6

    Forgasd bele a főtt tésztát a currys szószba, és keverd alaposan össze.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés tészta főzővizet.

    7

    Tálaláskor szórd meg friss korianderrel és aprított zöldhagymával. Azonnal tálald.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is. A tetejére szórhatsz pirított szezámmagot vagy aprított mogyorót is.