Kolokithokeftedes feta sajttal, friss petrezselyemmel és citromszeletekkel tálalva

Kolokithokeftedes feta sajttal

A Kolokithokeftedes a görög konyha egyik klasszikus előétele, amit cukkini és feta sajt keverékéből készítenek. A masszát különböző fűszerekkel ízesítik, majd forró olajban kisütik, hogy kívül ropogós, belül pedig lágy és szaftos legyen. A görög konyha friss ízeinek és fűszereinek keveredése igazi gasztronómiai élményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Cukkini
200 g Feta sajt
1 db Tojás
50 g Kukoricaliszt
2 gerezd Friss fokhagyma
1 tk. Oregano
1 csokor Friss petrezselyem
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit reszeld le és sózd meg, majd hagyd állni 10 percig. Ezt követően nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

    A sózás segít eltávolítani a cukkini felesleges vizét, így a krokettek nem lesznek túl vizesek.

    2

    A fokhagymát finomra vágd, a petrezselymet pedig apróra szeleteld fel.

    Friss fokhagyma és petrezselyem adja meg a kolokithokeftedes ízét és frissességét.

    3

    Egy tálban keverd össze a reszelt cukkinit, a felkockázott feta sajtot, a tojást, kukoricalisztet, fokhagymát, oregánót, petrezselymet, sót és borsot.

    Ha a massza túl híg, adj hozzá még egy kevés kukoricalisztet, hogy formázható legyen.

    4

    Formázz belőle kis golyókat vagy korongokat, majd forró olívaolajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat.

    A kolokithokeftedeseknek kívül ropogósnak, belül pedig puhanak kell lenniük. Figyelj a megfelelő olajhőmérsékletre.

    5

    Szívópapíron itasd le a felesleges olajat, majd tálald az ételt friss citromszeletekkel és joghurttal.

    A joghurt és citromfrissesség tökéletesen kiegészíti a feta sajtot és a cukkinit.