A cukkinit reszeld le és sózd meg, majd hagyd állni 10 percig. Ezt követően nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
A sózás segít eltávolítani a cukkini felesleges vizét, így a krokettek nem lesznek túl vizesek.
A fokhagymát finomra vágd, a petrezselymet pedig apróra szeleteld fel.
Friss fokhagyma és petrezselyem adja meg a kolokithokeftedes ízét és frissességét.
Egy tálban keverd össze a reszelt cukkinit, a felkockázott feta sajtot, a tojást, kukoricalisztet, fokhagymát, oregánót, petrezselymet, sót és borsot.
Ha a massza túl híg, adj hozzá még egy kevés kukoricalisztet, hogy formázható legyen.
Formázz belőle kis golyókat vagy korongokat, majd forró olívaolajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat.
A kolokithokeftedeseknek kívül ropogósnak, belül pedig puhanak kell lenniük. Figyelj a megfelelő olajhőmérsékletre.
Szívópapíron itasd le a felesleges olajat, majd tálald az ételt friss citromszeletekkel és joghurttal.
A joghurt és citromfrissesség tökéletesen kiegészíti a feta sajtot és a cukkinit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.