Kolokithokeftedes sárgarépával gazdagítva, ropogós krokettek tálalva

Kolokithokeftedes sárgarépával gazdagítva

A Kolokithokeftedes egy hagyományos görög étel, amelyet általában cukkini felhasználásával készítenek. A recept mai változata egy kis sárgarépával lett gazdagítva, hogy még táplálóbb és színesebb legyen. A sárgarépa természetes édessége és a feta sajt sós íze tökéletes harmóniát alkot, miközben a fűszerek friss, pikáns ízt adnak a kroketteknek. A Kolokithokeftedes ideális előétel vagy akár főételként is fogyasztható, és garantáltan minden vegetáriánus étkezéshez kiváló választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Cukkini
100 g Sárgarépa
100 g Feta sajt
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Oregano
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit és a sárgarépát hámozd meg, majd reszeld le finomra. Tedd őket egy szűrőbe, és nyomd ki belőlük a felesleges vizet.

    A cukkini vizesebb lesz, ezért fontos jól kinyomkodni, különben a keverék túl nedves lesz.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a reszelt zöldségeket, a zsemlemorzsát, a tojást, az apróra vágott fokhagymát, az oregánót, a sót és a borsot. Morzsold bele a feta sajtot is.

    A feta sajt helyett használhatsz ricottát is, ha lágyabb ízre vágysz.

    3

    Jól keverd össze a masszát, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon benne.

    A keverés közben próbálj minél kevesebb levegőt belekeverni, hogy a krokettek szép, tömör állagot kapjanak.

    4

    Formázz a masszából kis golyókat vagy lapos korongokat.

    Ha a keverék túl ragacsos, akkor egy kevés zsemlemorzsát adhatsz hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.

    5

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes hőmérsékleten, majd süsd a kroketteket mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg szépen aranybarnára pirulnak.

    Ne rakj túl sok krokettet egyszerre a serpenyőbe, mert a túlzsúfoltság miatt nem sülnek egyenletesen!

    6

    Miután megsültek, papírtörlőre tedd őket, hogy a felesleges olajat leitassa róluk.

    A papírtörlő segít abban, hogy a krokettek ropogósak maradjanak, ne legyenek túl olajosak.

    7

    Tálald melegen, ízlés szerint egy kis joghurttal vagy tzatzikivel.

    A tzatziki frissítő íze tökéletesen kiegészíti a krokettek fűszerességét!