A cukkinit reszeld le finomra, majd sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy a felesleges víz kioldódjon belőle.
A cukkini levét alaposan nyomd ki, hogy a tészta ne legyen túl vizes.
A cukkinit nyomd ki, majd tedd egy tálba. Add hozzá a felkockázott fetát, a tojást, a zsemlemorzsát, és ízesítsd sóval és borssal.
A masszát jól keverd össze, hogy egyenletes legyen, és könnyen formálható legyen.
Keverd jól össze az összes hozzávalót, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis zsemlemorzsát, hogy könnyebben formálható legyen a massza.
A masszát ne legyen túl száraz, de ne is túl nedves, hogy formálható legyen.
Formálj a masszából kis gombócokat vagy korongokat, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ha szeretnéd, a kolokithokeftedeseket sütés előtt megkenheted egy kis olívaolajjal, hogy még ropogósabb legyen.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.
Figyelj arra, hogy a sütési idő a korongok vastagságától függően változhat.
Tálald az elkészült kolokithokeftedeseket friss joghurttal vagy salátával.
A joghurtot fokhagymával is ízesítheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.