Kolokithokeftedes sült változatban, zöldséges fasírt friss fűszerekkel

Kolokithokeftedes sült változatban

A kolokithokeftedes a görög konyha egyik népszerű ételének számít, amelyet zöldségekből, főként cukkini és fűszerekből készítenek. A sült változat egy könnyedebb, egészségesebb alternatívát kínál a hagyományos olajban sült változathoz képest. Eredetileg egy egyszerű, mégis ínycsiklandó falat, amelyet különböző salátákkal vagy joghurttal tálalnak, és tökéletes választás egy könnyű étkezéshez vagy előételként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Cukkini
150 g Feta sajt
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
1 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit reszeld le finomra, majd sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy a felesleges víz kioldódjon belőle.

    A cukkini levét alaposan nyomd ki, hogy a tészta ne legyen túl vizes.

    2

    A cukkinit nyomd ki, majd tedd egy tálba. Add hozzá a felkockázott fetát, a tojást, a zsemlemorzsát, és ízesítsd sóval és borssal.

    A masszát jól keverd össze, hogy egyenletes legyen, és könnyen formálható legyen.

    3

    Keverd jól össze az összes hozzávalót, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis zsemlemorzsát, hogy könnyebben formálható legyen a massza.

    A masszát ne legyen túl száraz, de ne is túl nedves, hogy formálható legyen.

    4

    Formálj a masszából kis gombócokat vagy korongokat, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Ha szeretnéd, a kolokithokeftedeseket sütés előtt megkenheted egy kis olívaolajjal, hogy még ropogósabb legyen.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.

    Figyelj arra, hogy a sütési idő a korongok vastagságától függően változhat.

    6

    Tálald az elkészült kolokithokeftedeseket friss joghurttal vagy salátával.

    A joghurtot fokhagymával is ízesítheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen.