Kombu saláta daikonnal, friss korianderrel és szezámmaggal tálalva

Kombu saláta daikonnal

A kombu saláta egy klasszikus japán étel, melyet tengeri hínárból és friss zöldségekből készítenek. A kombu hínár tele van tápanyagokkal, és könnyen hozzáadható salátákhoz, levesekhez vagy egyéb ételekhez. A daikon friss, ropogós textúrája és enyhe íze jól illik a hínárhoz. A saláta egyszerűen elkészíthető, és tökéletes frissítő étkezés a nyári hónapokban. A fűszeres öntet és a koriander hozzáadása gazdagítja a saláta ízét, és egy egyedi ízélményt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Kombu (szárított hínár)
1 db Daikon (fehér retket)
1 db Vörös chili
3 ek. Soya szósz
2 ek. Szezámolaj
2 ek. Rizsecet
1 csokor Friss koriander
1 ek. Szezámmag
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kombu hínárt áztasd be meleg vízbe 10-15 percre, amíg megpuhul és felélénkül. Az áztatott kombut vágd kisebb darabokra.

    A kombu hínár könnyen megszívja magát vízzel, ezért ne áztasd túl sokáig, különben túl puha lesz.

    2

    A daikont hámozd meg, és vágd vékony szeletekre vagy csíkokra. Ha van, használhatsz mandolint, hogy minél vékonyabb szeleteket kapj.

    A daikonnak frissnek és ropogósnak kell lennie, így ha túl vastag szeleteket vágsz, elveszítheti a kívánt textúrát.

    3

    A vörös chilit vágd apróra, majd add hozzá a daikonhoz és a kombuhoz.

    A chili adagolása ízlés kérdése, így ha nem szereted túl csípősen, csökkentsd a mennyiségét.

    4

    A szezámolajat, szójaszószt, rizsecetet és cukrot keverd össze egy kis tálban. Az így kapott öntetet öntsd a salátára, majd alaposan keverd össze.

    A cukor feloldódásához melegítheted kicsit az öntetet, így könnyebben elkeveredik.

    5

    Szórd meg a salátát friss korianderrel és szezámmaggal a tálalás előtt.

    A koriander frissessége kiemeli a saláta ízeit, és még színesebbé teszi a tálat.