Egy közepes méretű lábasban keverd össze a szójaszószt, barna cukrot, rizsecetet és vizet.
A barna cukor helyett használhatsz nádcukrot vagy mézet is, de az íz némileg változhat.
Adj hozzá apróra vágott fokhagymát és reszelt gyömbért, majd keverd össze.
A gyömbért reszelés helyett nagyon finomra is vághatod, de a reszelés jobban kihozza az ízét.
Forrald fel a keveréket közepes lángon, majd csökkentsd a hőt, és főzd 5-7 percig, amíg enyhén besűrűsödik.
Figyelj, hogy ne főzd túl, mert kihűlve még jobban sűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.
Adj hozzá szezámolajat és szezámmagot, majd keverd alaposan össze.
A szezámmagot felhasználás előtt pirítsd meg serpenyőben, így intenzívebb lesz az íze.
Hagyd hűlni, majd tálald grillezett húsok, zöldségek vagy rizs mellé.
A szószt hűtőben tárolhatod légmentesen záródó edényben, akár egy hétig is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.