Egy közepes méretű lábasban keverd össze a szójaszószt, rizsecetet, vizet és a cukrot.
A cukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz barna cukrot is a mélyebb ízért.
Tedd bele az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, majd adj hozzá chili pelyhet.
A fokhagymát és gyömbért reszelve is használhatod az intenzívebb íz érdekében. A chili pehely mennyiségével óvatosan bánj, ha nem szereted nagyon csípősen.
Hozd forrásba az elegyet, majd csökkentsd a hőt, és főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Fontos, hogy lassú tűzön főzd, hogy a cukor teljesen feloldódjon és az ízek jól összeérjenek, de ne karamellizálódjon a cukor.
Hagyd hűlni, majd szűrd le, hogy eltávolítsd a darabos összetevőket.
A leszűrés után a fokhagymát és gyömbért ne dobd ki, felhasználhatod más ételek ízesítésére.
Tárold légmentesen zárható üvegben, és hűtsd le használat előtt.
Hűtőben tárolva akár 1-2 hétig is eláll. Minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek.
Tálald savanyított zöldségek, grillezett húsok vagy tésztaételek mellé.
Kiválóan illik tofuhoz és ázsiai salátákhoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.