A darált marhahúst helyezd egy nagy tálba. Add hozzá a zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért, tojást, zsemlemorzsát és a szójaszószt. Alaposan keverd össze, hogy egyenletes masszát kapj.
Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a pogácsa. Csak addig keverd, amíg az összetevők éppen összeállnak.
Formázz a masszából négy pogácsát. Közepes lángon, serpenyőben olvasztott vajban süsd meg a pogácsákat mindkét oldalukon, amíg aranybarna színt kapnak.
A pogácsákat sütés előtt tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy jobban megtartsák a formájukat.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogósak legyenek.
A zsemléket egy kevés szezámolajjal is megkenheted pirítás előtt, hogy koreaiasabb ízt kapj.
Készítsd elő a kimchit és a jégsalátát. Ha a kimchi túl nagy darabokban van, vágd kisebbekre.
A kimchi levét is felhasználhatod a burger ízesítésére, pl. a húspogácsa sütése közben locsolhatod meg vele.
Állítsd össze a burgert: helyezz egy szelet jégsalátát a zsemle alsó felére, tedd rá a húspogácsát, halmozz rá bőségesen kimchit, majd locsold meg egy kevés sriracha szósszal. Zárd le a zsemle felső részével.
A sriracha helyett használhatsz gochujangot (koreai chilis paszta) is, ha még autentikusabb ízt szeretnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.