Frissen sült korianderes csirkés calzone

Korianderes csirkés calzone

A calzone az olasz konyha egyik klasszikus fogása, amelyet eredetileg Nápoly utcáin árultak. A korianderes csirkés verzió egy modern csavar a klasszikus recepten, amely a koriander frissességét és a csirke szaftosságát ötvözi a gazdag sajtokkal és a ropogós tésztával. Ez a változat tökéletes választás azok számára, akik egy különleges, fűszeres ízvilágot keresnek, miközben élvezik az olasz gasztronómia egyik legfinomabb fogását!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
810 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Búzaliszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
30 ml Olívaolaj
10 g
5 g Cukor
250 g Csirkemell
10 g Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
150 g Mozzarella sajt
100 g Cheddar sajt
100 ml Paradicsomszósz
1 csipet Fekete bors
1 tk. Oregánó
1 tk. Bazsalikom
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálba szitáld bele a búzalisztet, add hozzá a száraz élesztőt, a sót és a cukrot, majd keverd össze.

    A liszt szitálása segít, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    Önts hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd kezdd el összegyúrni. Dolgozd ki sima, rugalmas tésztává, majd letakarva keleszd 1 órán keresztül.

    A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a túl hideg nem aktiválja, a túl meleg pedig elpusztítja az élesztőt. Az ideális hőmérséklet kb. 30-35°C. A tésztát meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen.

    3

    A csirkemellet vágd kis kockákra, és egy serpenyőben egy kevés olívaolajon pirítsd meg. Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, fekete borsot és a frissen aprított koriandert, majd pirítsd még 2-3 percig.

    A csirkemellet ne süsd túl, mert kiszáradhat. A fokhagymát és a koriandert a végén add hozzá, hogy megőrizzék az aromájukat.

    4

    A megkelt tésztát oszd két részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert elszakadhat a tölteléktől.

    5

    Az egyik tészta felére kend rá a paradicsomszószt, majd helyezd rá a korianderes csirkét, a reszelt mozzarellát és cheddart.

    A paradicsomszószt ne kend túl vastagon, mert elázhat a tészta. A tölteléket egyenletesen oszlasd el a tésztán.

    6

    Szórd meg oregánóval, bazsalikommal és egy csipet fekete borssal.

    A fűszereket ízlés szerint adagolhatod.

    7

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd a széleit nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.

    A széleket alaposan zárd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben. Használhatsz egy villát is a lezáráshoz.

    8

    A tetejét kend meg felvert tojással, és egy villával szúrj néhány lyukat, hogy a gőz távozhasson sütés közben.

    A tojás segít, hogy a calzone szép, aranybarna színt kapjon sütés közben. A lyukak megakadályozzák, hogy a calzone felrobbanjon sütés közben.

    9

    Előmelegített sütőben 200°C-on süsd aranybarnára, kb. 20 perc alatt.

    Figyeld a calzone-t sütés közben, és ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.