Egy nagy tálba szitáld bele a búzalisztet, add hozzá a száraz élesztőt, a sót és a cukrot, majd keverd össze.
A liszt szitálása segít, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Önts hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd kezdd el összegyúrni. Dolgozd ki sima, rugalmas tésztává, majd letakarva keleszd 1 órán keresztül.
A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a túl hideg nem aktiválja, a túl meleg pedig elpusztítja az élesztőt. Az ideális hőmérséklet kb. 30-35°C. A tésztát meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen.
A csirkemellet vágd kis kockákra, és egy serpenyőben egy kevés olívaolajon pirítsd meg. Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, fekete borsot és a frissen aprított koriandert, majd pirítsd még 2-3 percig.
A csirkemellet ne süsd túl, mert kiszáradhat. A fokhagymát és a koriandert a végén add hozzá, hogy megőrizzék az aromájukat.
A megkelt tésztát oszd két részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert elszakadhat a tölteléktől.
Az egyik tészta felére kend rá a paradicsomszószt, majd helyezd rá a korianderes csirkét, a reszelt mozzarellát és cheddart.
A paradicsomszószt ne kend túl vastagon, mert elázhat a tészta. A tölteléket egyenletesen oszlasd el a tésztán.
Szórd meg oregánóval, bazsalikommal és egy csipet fekete borssal.
A fűszereket ízlés szerint adagolhatod.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd a széleit nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A széleket alaposan zárd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben. Használhatsz egy villát is a lezáráshoz.
A tetejét kend meg felvert tojással, és egy villával szúrj néhány lyukat, hogy a gőz távozhasson sütés közben.
A tojás segít, hogy a calzone szép, aranybarna színt kapjon sütés közben. A lyukak megakadályozzák, hogy a calzone felrobbanjon sütés közben.
Előmelegített sütőben 200°C-on süsd aranybarnára, kb. 20 perc alatt.
Figyeld a calzone-t sütés közben, és ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.