A Körözött egy hagyományos magyar étel, amely túróból, fűszerekből és egy kis paprika hozzáadásával készül. Az egyszerű, mégis különleges ízű túrókrém tökéletes szendvicsekhez, vagy akár kenyér mellé, de akár egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét. A körözött egy olyan étel, amit szinte mindenki ismer, és bárhol, bármikor elkészíthetünk, ha egy gyors, mégis finom ételre van szükségünk.
Ez a recept hosszú hagyományra tekint vissza, és az egyik legismertebb magyar kenhető étel. Az ízek tökéletes egyensúlya, az édes és savanykás túró, valamint a paprikás ízvilág teszik a körözöttet mindenki kedvencévé. A körözött többféle változatban is elkészíthető, sokan adnak hozzá hagymát, fokhagymát, vagy egy kis tejfölt is.
A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a puha vajat és a tejfölt.
A túrót érdemes áttörni, hogy ne legyen darabos a körözött.
Az apróra vágott vöröshagymát is hozzákeverjük.
A vöröshagymát nagyon apróra vágd, vagy reszeld le, hogy ne legyen túl erős az íze.
Pirospaprikával, őrölt köménnyel, sóval és borssal ízesítjük.
A körözöttet ízesítheted csípős pirospaprikával is, ha szereted a pikáns ízeket.
Alaposan összekeverjük, amíg krémes állagot kapunk.
Ha túl sűrű a körözött, adj hozzá még egy kis tejfölt.
Friss kenyérrel vagy zöldségekkel tálaljuk.
A körözöttet tálalhatod pirítóssal, retekkel, paprikával vagy uborkával is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.