A céklát hámozd meg és kockázd fel. A körtéket szintén hámozd meg, távolítsd el a magházat, majd szeleteld vagy kockázd fel. A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel.
A cékla nagyon fog, ezért használj kesztyűt a hámozáshoz, vagy utána alaposan mosd meg a kezed.
Egy közepes lábasban melegítsd fel az olívaolajat. Pirítsd meg benne a hagymát 3-4 percig, majd add hozzá a fokhagymát, és párold még 1 percig.
Alacsony lángon párold a hagymát, hogy ne égjen meg, és ne legyen keserű az íze.
Tedd bele a céklát és az egyik körtét, majd öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd főzd kb. 25 percig, amíg a cékla megpuhul.
A cékla főzési ideje függ a méretétől és a fajtájától. Villával ellenőrizd, hogy teljesen megpuhult-e.
Vedd le a tűzről, majd botmixerrel pürésítsd simára. Tipp: ha igazán selymes levest szeretnél, szűrd át finom szűrőn.
Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is. Ebben az esetben hagyd kicsit hűlni a levest, mielőtt beleteszed a turmixgépbe.
Add hozzá a főzőtejszínt, citromlevet, sót és borsot. Melegítsd össze, de ne forrald fel.
A tejszínt lassan adagold a leveshez, folyamatosan kevergetve, hogy ne csapódjon ki.
A másik körtét főzd vagy párold puhára enyhén édes vízben, majd szeleteld. Tálaláskor díszítsd vele a levest egy kis tejszíncsíkkal. Tipp: dióval is megszórhatod, ha extra ropogósságra vágysz.
A körtét ne főzd túl, mert szétesik. Akkor jó, ha még enyhén roppanós.
A céklát hámozd meg és kockázd fel. A körtéket szintén hámozd meg, távolítsd el a magházat, majd szeleteld vagy kockázd fel. A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel.
A cékla nagyon fog, ezért használj kesztyűt a hámozáshoz, vagy utána alaposan mosd meg a kezed.
Egy közepes lábasban melegítsd fel az olívaolajat. Pirítsd meg benne a hagymát 3-4 percig, majd add hozzá a fokhagymát, és párold még 1 percig.
Alacsony lángon párold a hagymát, hogy ne égjen meg, és ne legyen keserű az íze.
Tedd bele a céklát és az egyik körtét, majd öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd főzd kb. 25 percig, amíg a cékla megpuhul.
A cékla főzési ideje függ a méretétől és a fajtájától. Villával ellenőrizd, hogy teljesen megpuhult-e.
Vedd le a tűzről, majd botmixerrel pürésítsd simára. Tipp: ha igazán selymes levest szeretnél, szűrd át finom szűrőn.
Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is. Ebben az esetben hagyd kicsit hűlni a levest, mielőtt beleteszed a turmixgépbe.
Add hozzá a főzőtejszínt, citromlevet, sót és borsot. Melegítsd össze, de ne forrald fel.
A tejszínt lassan adagold a leveshez, folyamatosan kevergetve, hogy ne csapódjon ki.
A másik körtét főzd vagy párold puhára enyhén édes vízben, majd szeleteld. Tálaláskor díszítsd vele a levest egy kis tejszíncsíkkal. Tipp: dióval is megszórhatod, ha extra ropogósságra vágysz.
A körtét ne főzd túl, mert szétesik. Akkor jó, ha még enyhén roppanós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.