Körtés korokke, krumplipürével és friss tejföllel tálalva

Körtés korokke

A korokke egy hagyományos japán étel, amelyet a nyugati ételek, különösen a krokett inspiráltak. A körtés változata egy egyedi és ínycsiklandó recept, amely a friss, enyhén édes körtét egyesíti a gazdag húsos töltelékkel. Ezt az ételt gyakran tálalják főételként vagy előételként, különösen ünnepi alkalmakkor. A japán konyhában a friss zöldségekkel és gyümölcsökkel készült étkezések rendkívül népszerűek, és a körtés korokke egy tökéletes példa a hagyomány és az új ízek ötvözésére.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Körte
300 g Marhahús darált
2 db Krumpli
100 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.25 tk. Friss bors
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg és főzd meg sós vízben, majd törd össze, hogy püré állagú legyen.

    Ne főzd túl a krumplit, mert nehéz lesz összetörni. A püré legyen sima és sűrű.

    2

    A körtét hámozd meg, majd vágd apró darabokra. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a körtét, amíg kicsit karamellizálódik.

    A körte ízesítésekor figyelj rá, hogy a darabok ne essen szét, hanem maradjanak kis darabok.

    3

    A darált marhahúst egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg, adj hozzá sót, borsot, valamint a finomra vágott fokhagymát.

    A húsot alaposan pirítsd meg, hogy ne legyen nyers, de maradjon szaftos.

    4

    Amikor a hús kész, add hozzá a pirított körtét és a krumplipürét, majd keverd össze őket alaposan.

    A körte és a hús kombinációja különleges ízt ad, próbáld meg mindkettőt egyenletesen keverni.

    5

    A kész masszát formázd kis golyókká, majd lapítsd őket korokke formájúra.

    Ha a massza túl ragacsos, tedd egy kicsit a hűtőbe, hogy könnyebben formázható legyen.

    6

    A korokkeket először tojásba mártsd, majd forgasd meg a zsemlemorzsában. Egy serpenyőben forró olajban süsd meg őket, amíg szép aranybarna lesz.

    Ne süsd túl a korokkeket, hogy kívül ropogósak, belül pedig puhák maradjanak.

    7

    Tálald a korokkeket tejföllel és friss borssal.

    A tejföl és bors egy frissítő kísérője lesz az ételnek, kiemelve a körte édességét és a hús gazdagságát.