A krumplit hámozd meg és főzd meg sós vízben, majd törd össze, hogy püré állagú legyen.
Ne főzd túl a krumplit, mert nehéz lesz összetörni. A püré legyen sima és sűrű.
A körtét hámozd meg, majd vágd apró darabokra. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a körtét, amíg kicsit karamellizálódik.
A körte ízesítésekor figyelj rá, hogy a darabok ne essen szét, hanem maradjanak kis darabok.
A darált marhahúst egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg, adj hozzá sót, borsot, valamint a finomra vágott fokhagymát.
A húsot alaposan pirítsd meg, hogy ne legyen nyers, de maradjon szaftos.
Amikor a hús kész, add hozzá a pirított körtét és a krumplipürét, majd keverd össze őket alaposan.
A körte és a hús kombinációja különleges ízt ad, próbáld meg mindkettőt egyenletesen keverni.
A kész masszát formázd kis golyókká, majd lapítsd őket korokke formájúra.
Ha a massza túl ragacsos, tedd egy kicsit a hűtőbe, hogy könnyebben formázható legyen.
A korokkeket először tojásba mártsd, majd forgasd meg a zsemlemorzsában. Egy serpenyőben forró olajban süsd meg őket, amíg szép aranybarna lesz.
Ne süsd túl a korokkeket, hogy kívül ropogósak, belül pedig puhák maradjanak.
Tálald a korokkeket tejföllel és friss borssal.
A tejföl és bors egy frissítő kísérője lesz az ételnek, kiemelve a körte édességét és a hús gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.