Körtés scone

Körtés scone

A scone egy hagyományos brit sütemény, amely az angliai Cornwallból származik. A körtés változata friss, édes és zamatos ízt ad a scone-nak, amit mindenki szeret. A körte lágy textúrája és a scone tésztájának omlós állaga tökéletes harmóniát alkotnak. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és bármely alkalomra ideális választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
10 g Sütőpor
50 g Cukor
1 csipet
100 g Hideg vaj
1 db Tojás
100 ml Tej
2 db Körte

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. Hámozd meg a körtét, távolítsd el a magját, és vágd kis kockákra.

    A körte legyen érett, de ne túl puha, hogy ne essen szét a sütés során.

    2

    Egy nagy tálban szitáld össze a lisztet, sütőport, cukrot, és a csipet sót.

    A szitálás segít, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a scone-ok könnyebbek legyenek.

    3

    A hideg vajat kockázd fel, majd a lisztes keverékhez add, és morzsold el ujjaiddal, amíg a keverék homokos textúrájú lesz.

    A vaj legyen nagyon hideg, mert ez biztosítja, hogy a scone-ok rétegesek és omlósak legyenek. Ne dolgozd túl a vajat a liszttel!

    4

    Add hozzá az apróra vágott körtét a tésztához, és keverd el alaposan.

    A körtét óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjön össze.

    5

    Egy külön tálban verj fel egy tojást, majd öntsd hozzá a tejet. A tojásos keveréket fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a scone-ok. Csak addig keverd, amíg összeáll.

    6

    Formázz a tésztából egy korongot, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét egy kicsit simítsd le, és egy éles késsel vágj bele kereszt alakú bemetszéseket.

    A bemetszések segítik, hogy a scone-ok egyenletesen süljenek és szép magasak legyenek.

    7

    180 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, amíg a scone-k szépen meg nem barnulnak.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj oda, hogy ne égjenek meg a scone-ok.

    8

    Hagyd a scone-okat hűlni, majd tálald őket a kívánt formában.

    A scone-ok frissen a legfinomabbak, de légmentesen záródó dobozban néhány napig elállnak.