Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd, különben a cider elveszítheti a szénsavtartalmát.
Add hozzá a barna cukrot, a fahéjrudat, és egy csipet szerecsendiót. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, körülbelül 5 percig.
A barna cukor karamellás ízt ad a cidernek. Ha nincs barna cukrod, használhatsz fehér cukrot is, de a végeredmény nem lesz ugyanolyan.
Keverd hozzá a körtepürét, és alaposan dolgozd össze, hogy az ital homogén legyen.
A körtepürét érdemes előre elkészíteni, hogy ne legyen csomós a cider.
Add hozzá a vaníliakivonatot és a tejszínt, majd keverd el óvatosan, és hagyd, hogy az ital még 2-3 percig melegedjen.
A tejszínt óvatosan keverd el, nehogy kicsapódjon. Ne forrald fel az italt a tejszín hozzáadása után.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fahéjrudat, majd oszd el poharakba.
A fahéjrudat azért kell eltávolítani, mert hosszú ideig áztatva keserűvé teheti az italt.
Tálalás előtt díszítsd friss körteszeletekkel és egy csipet szerecsendióval.
A körteszeleteket érdemes citromlével meglocsolni, hogy ne barnuljanak meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.