A lisztet keverd össze a sütőporral, xantán gumóval, sóval és a cukorral.
A xantán gumó segít a gluténmentes tészta állagának javításában, hogy ne legyen túl morzsalékos.
A meleg vízben oldd fel az élesztőt, majd add hozzá a lisztes keverékhez. Keverd jól össze.
A víznek langyosnak kell lennie, hogy segítse az élesztő aktiválódását.
Add hozzá a tojásokat és a puha vajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztát jól kell kidolgozni, hogy minden hozzávaló jól összeérjen, és ne legyen ragacsos.
A tésztát hagyd kelni egy meleg helyen 1 órán át, hogy megduplázódjon a térfogata.
A tészta akkor jó, ha a duplájára nő, és könnyen formázható.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy lisztezett felületen, majd kend meg baracklekvárral, és szórd meg fahéjjal és dióval.
A baracklekvár édesíti a tésztát, és különleges ízt ad neki, a dió pedig ropogós textúrát biztosít.
A tésztát hajtsd fel úgy, hogy egy hosszú hengert formálj belőle, majd kösd meg a tésztát úgy, hogy a szélei összezáródjanak.
A tészta felhajtása és formázása kulcsfontosságú, hogy a kringle szép formát nyerjen.
Helyezd a formázott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
A tészta teteje akkor lesz tökéletes, ha enyhén ropogós és aranybarna.
Hagyd kihűlni, majd tálald szeletelve.
A kringle a legfinomabb, amikor még meleg, de kihűlve is kiváló reggelire vagy desszertként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.