Kringle narancsos töltelékkel, leveles tészta, narancsos töltelék és friss sütemények.

Kringle narancsos töltelékkel

A kringle egy hagyományos, leveles tésztából készült sütemény, amelyet különféle töltelékekkel készítenek. A narancsos töltelék egy friss és ínycsiklandó változata a klasszikus kringléknek, melyet a citrusos frissesség és a gazdag tészta tökéletesen kiegészít. A narancsos tölteléknek köszönhetően a sütemény igazi ínycsiklandó élményt nyújt, amit családi összejöveteleken vagy ünnepi alkalmakra is készíthetünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
20 g Élesztő
250 ml Tej
50 g Cukor
500 g Liszt
1 tk.
1 db Tojás
100 g Vaj
2 db Narancs
4 ek. Narancslekvár
50 g Cukor (töltelékhez)
50 g Dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg az élesztő felhabosodik.

    A tej ne legyen túl forró, hogy ne öld meg az élesztőt. Az ideális hőmérséklet körülbelül 37°C.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót, és a felvert tojást. Add hozzá az élesztős keveréket, és kezdd el összedolgozni a tésztát.

    A tésztát sima és rugalmas állagúra dolgozd ki, hogy ne legyen túl ragacsos.

    3

    Olvaszd meg a vajat, és add hozzá a tésztához. Folytasd a dagasztást, amíg a tészta sima és fényes lesz, majd takard le egy konyharuhával, és pihentesd 1 órán keresztül, amíg megkel.

    A pihentetés segít a tészta textúrájának és könnyedségének kialakításában.

    4

    Míg a tészta kel, készítsd el a narancsos tölteléket. A narancsokat hámozd meg, és reszeld le a héjukat. A héjat keverd el a narancslekvárral és a cukorral.

    A narancs frissessége adja meg a töltelék gazdag, citrusos ízét. A reszelt héj fokozza az aromát.

    5

    A diót darabold fel apróra, majd keverd hozzá a narancsos töltelékhez.

    A dió ropogóssága és íze remekül illik a narancsos töltelékhez, de ha nem szereted, kihagyhatod.

    6

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy lisztezett felületen egy nagy téglalap alakúra. Kend meg a narancsos töltelékkel, és szorosan tekerd fel a tésztát.

    A tölteléket egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatban legyen belőle, de ne hagyd túl vastagon, hogy ne folyjon ki sütés közben.

    7

    Formázz belőle egy kört, és tedd a tepsibe. Hagyj egy kis helyet a közepén, hogy a tészta ne tapadjon össze. A tésztát 30-40 percig pihentesd, amíg ismét megkel.

    A tésztát pihentetve éri el a legjobb textúrát. A végső pihentetés után könnyen fognak kelni a tésztarétegek.

    8

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.

    Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le egy alufóliával, hogy megakadályozd a túlzott sötétedést.

    9

    A süteményt hagyd kihűlni, majd tálald frissen, akár egy kis extra narancslekvárral vagy tejszínhabbal.

    A krémes töltelék és a ropogós tészta tökéletes egyensúlyban van, ezért érdemes frissen tálalni.