A tejben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg az élesztő felhabosodik.
A tej ne legyen túl forró, hogy ne öld meg az élesztőt. Az ideális hőmérséklet körülbelül 37°C.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót, és a felvert tojást. Add hozzá az élesztős keveréket, és kezdd el összedolgozni a tésztát.
A tésztát sima és rugalmas állagúra dolgozd ki, hogy ne legyen túl ragacsos.
Olvaszd meg a vajat, és add hozzá a tésztához. Folytasd a dagasztást, amíg a tészta sima és fényes lesz, majd takard le egy konyharuhával, és pihentesd 1 órán keresztül, amíg megkel.
A pihentetés segít a tészta textúrájának és könnyedségének kialakításában.
Míg a tészta kel, készítsd el a narancsos tölteléket. A narancsokat hámozd meg, és reszeld le a héjukat. A héjat keverd el a narancslekvárral és a cukorral.
A narancs frissessége adja meg a töltelék gazdag, citrusos ízét. A reszelt héj fokozza az aromát.
A diót darabold fel apróra, majd keverd hozzá a narancsos töltelékhez.
A dió ropogóssága és íze remekül illik a narancsos töltelékhez, de ha nem szereted, kihagyhatod.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy lisztezett felületen egy nagy téglalap alakúra. Kend meg a narancsos töltelékkel, és szorosan tekerd fel a tésztát.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatban legyen belőle, de ne hagyd túl vastagon, hogy ne folyjon ki sütés közben.
Formázz belőle egy kört, és tedd a tepsibe. Hagyj egy kis helyet a közepén, hogy a tészta ne tapadjon össze. A tésztát 30-40 percig pihentesd, amíg ismét megkel.
A tésztát pihentetve éri el a legjobb textúrát. A végső pihentetés után könnyen fognak kelni a tésztarétegek.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.
Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le egy alufóliával, hogy megakadályozd a túlzott sötétedést.
A süteményt hagyd kihűlni, majd tálald frissen, akár egy kis extra narancslekvárral vagy tejszínhabbal.
A krémes töltelék és a ropogós tészta tökéletes egyensúlyban van, ezért érdemes frissen tálalni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.