Krumkake citromkrémmel tálalva, ropogós tészta, friss citromkrémmel

Krumkake citromkrémmel

A krumkake egy hagyományos norvég édesség, amelyet különösen ünnepi alkalmakkor készítenek. Eredetileg a süteményt fenyőfa formákban sütötték, így az eredeti verziója díszes formájú volt. A citromkrémmel töltött változata egy frissítő és különleges twistet ad az ételnek, amely tökéletes kiegészítője lehet a tavaszi vagy nyári desszert asztalnak. A krumkake tésztája ropogós és könnyű, míg a citromkrém édes és savanykás ízével ragyogó kontrasztot alkot.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
100 g Cukor
150 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 db Citrom
150 g Tejföl
50 g Cukor (a krémhez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat és a cukrot keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat egyesével, és jól keverd össze.

    A vajat puha állapotban használd, hogy könnyen habosodjon, és ne legyen csomós a keverék.

    2

    Add hozzá a vaníliás cukrot, a tej felét, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztet és a sütőport.

    A lisztet átszitálhatod, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.

    3

    Miután simára keverted, pihentesd a tésztát 20-30 percig, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis tejet, hogy lágyabb legyen.

    4

    A tésztát krumkake sütőformában süsd ki. Formázd a tésztát a sütőformában, és süsd mindkét oldalát 2-3 percig, amíg világos aranybarnára sülnek.

    A sütés során ügyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig, mert könnyen megéghet. A sütőformát mindig melegítsd elő.

    5

    A citromot reszeld le, majd a tejfölhöz add hozzá a cukrot, a citromhéjat, és jól keverd el, hogy sima krémet kapj.

    A citromot alaposan mosd meg, és csak a sárga héját használd, hogy ne legyen keserű.

    6

    A kész krumkake-ket töltsd meg a citromkrémmel, majd tálald őket frissen.

    A citromkrém íze friss és savanykás, így tökéletesen harmonizál a ropogós tésztával.