A vajat és a cukrot keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat egyesével, és jól keverd össze.
A vajat puha állapotban használd, hogy könnyen habosodjon, és ne legyen csomós a keverék.
Add hozzá a vaníliás cukrot, a tej felét, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztet és a sütőport.
A lisztet átszitálhatod, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.
Miután simára keverted, pihentesd a tésztát 20-30 percig, hogy könnyebben dolgozhass vele.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis tejet, hogy lágyabb legyen.
A tésztát krumkake sütőformában süsd ki. Formázd a tésztát a sütőformában, és süsd mindkét oldalát 2-3 percig, amíg világos aranybarnára sülnek.
A sütés során ügyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig, mert könnyen megéghet. A sütőformát mindig melegítsd elő.
A citromot reszeld le, majd a tejfölhöz add hozzá a cukrot, a citromhéjat, és jól keverd el, hogy sima krémet kapj.
A citromot alaposan mosd meg, és csak a sárga héját használd, hogy ne legyen keserű.
A kész krumkake-ket töltsd meg a citromkrémmel, majd tálald őket frissen.
A citromkrém íze friss és savanykás, így tökéletesen harmonizál a ropogós tésztával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.