A tojásokat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg a keverék világos és habos nem lesz.
A tojásokat és a cukrot alaposan fel kell verni, hogy a tészta könnyű legyen. A megfelelően felvert tojás segít a krumkake levegősségében.
Olvaszd meg a vajat, és add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd el, majd add hozzá a tej felét és a sütőport is.
A vaj felolvasztása előtt hagyd egy kicsit kihűlni, hogy ne melegítse túl a tojásokat.
Fokozatosan add hozzá a gluténmentes lisztet, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
Ha túl sűrűnek tűnik a tészta, adj hozzá még egy kis tejet, hogy könnyebben tudj dolgozni vele.
A krumkake sütőt melegítsd elő közepes hőmérsékletre. Egy kis adag tésztát kanalazz a sütőbe, és süsd ki az éppen elég vékonyra nyújtott tésztát mindkét oldalon.
Ne tölts túl sok tésztát a sütőbe, hogy a krumkake szép vékony és ropogós legyen.
A sütés után hagyd kihűlni a krumkakét, majd töltsd meg őket a kávékrémmel, amelyet mascarponeból, tejből, cukorból és eszpresszó kávéból készíthetsz.
A kávékrém ízét a saját ízlésed szerint alakíthatod, például egy kis extra eszpresszóval a krém erősebb kávés ízét adhatod.
A kész krumkakét tálald hűtve, és szórhatsz rá egy kevés kakaóport vagy reszelt csokoládét, ha szeretnéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.