A burgonyát hámozd meg, főzd meg, majd pürésítsd.
A burgonyát főzd sós vízben, hogy ízesebb legyen a focaccia. A pürésítéshez használhatsz krumplinyomót vagy villát, de botmixerrel is dolgozhatsz, ha teljesen sima pürét szeretnél.
A lisztet, sütőport, sót és cukrot tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.
A sütőport ne hagyd ki, mert segít a focacciának megemelkedni.
Add hozzá a pürésített burgonyát, az olívaolajat és a langyos vizet, majd keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.
A víz legyen langyos, de ne forró, mert az tönkreteheti a sütőport. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne sokat, mert akkor kemény lesz a focaccia.
A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.
Az olívaolaj segít, hogy a focaccia ne ragadjon le a tepsibe, és szép ropogós legyen az alja. A tésztát kézzel vagy spatulával is elsimíthatod.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütődtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg a focaccia. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A focaccia a legfinomabb frissen, de másnap is finom. Tálalhatod önmagában, vagy szendvicsnek is használhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.