Kukorica hotteok aranybarna színben, frissen sütve

Kukorica Hotteok

A hotteok egy hagyományos koreai street food, amely különféle töltelékekkel készíthető. A kukorica töltelék egy édes és sós variáció, amely a klasszikus hotteokot még különlegesebbé teszi. Tökéletesen illik a hideg napokhoz, egy pohár meleg itallal kiegészítve.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
2 ek. Cukor
1 tk. Szárított élesztő
200 ml Meleg víz
50 ml Tej
150 g Kukorica (konzerv vagy friss)
2 ek. Szezámmag
2 ek. Vaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el a tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, élesztőt, sót, majd add hozzá a meleg vizet és a tejet. Jól gyúrd össze, majd hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.

    A tészta megfelelő hőmérséklete segít a gyors kelésben, ne legyen túl forró a víz, hogy ne pusztítsa el az élesztőt.

    2

    Közben készítsd elő a tölteléket: a kukoricát (ha friss, előtte főzd meg) keverd el a szezámmaggal.

    Ha konzerv kukoricát használsz, ügyelj arra, hogy jól lecsepegtesd és átöblítsd.

    3

    Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb gombócokra (kb. 8-10 darab). A tésztát egyesével nyújtsd ki kör alakúra, majd helyezd bele a kukorica tölteléket, és formálj golyókat.

    Ne rakj túl sok tölteléket, különben nehezebb lesz összezárni a tésztát.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, majd tedd bele a tésztagolyókat, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára, kb. 3-4 percig.

    Fontos, hogy közepes lángon süsd, hogy a belseje is jól átsüljön, de a külseje ne égjen meg.

    5

    Tálald a kukorica hotteokot melegen, és élvezd a finom, édes és sós ízeket!

    Tálaláskor szórhatsz még egy kis szezámmagot a tetejére a friss ízért.