Először készítsd el a tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, élesztőt, sót, majd add hozzá a meleg vizet és a tejet. Jól gyúrd össze, majd hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.
A tészta megfelelő hőmérséklete segít a gyors kelésben, ne legyen túl forró a víz, hogy ne pusztítsa el az élesztőt.
Közben készítsd elő a tölteléket: a kukoricát (ha friss, előtte főzd meg) keverd el a szezámmaggal.
Ha konzerv kukoricát használsz, ügyelj arra, hogy jól lecsepegtesd és átöblítsd.
Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb gombócokra (kb. 8-10 darab). A tésztát egyesével nyújtsd ki kör alakúra, majd helyezd bele a kukorica tölteléket, és formálj golyókat.
Ne rakj túl sok tölteléket, különben nehezebb lesz összezárni a tésztát.
Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, majd tedd bele a tésztagolyókat, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára, kb. 3-4 percig.
Fontos, hogy közepes lángon süsd, hogy a belseje is jól átsüljön, de a külseje ne égjen meg.
Tálald a kukorica hotteokot melegen, és élvezd a finom, édes és sós ízeket!
Tálaláskor szórhatsz még egy kis szezámmagot a tetejére a friss ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.