Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és kenjünk ki egy kenyérformát.
Használjunk sütőpapírt, hogy könnyebben kiboríthassuk a kész kenyeret.
Egy nagy tálban keverjük össze a kukoricalisztet, búzalisztet, sütőport, sót és cukrot.
Alaposan keverjük el a száraz hozzávalókat, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá az olajat, a tejet és a friss zöldfűszereket.
A zöldfűszerek frissen aprítva igazán intenzív ízt adnak a kenyérnek.
Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverjük össze, amíg sima tésztát kapunk.
Ne keverjük túl, mert akkor a kenyér nem lesz olyan könnyű és levegős.
Öntsük a tésztát a kenyérformába és simítsuk el a tetejét.
Egy kanál segítségével könnyedén eloszlathatjuk a tésztát a formában.
Süssük a kenyérre 30-35 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz és egy fogpiszkálóval átszúrva tisztán jön ki.
A sütési idő sütőtől függően változhat, érdemes ellenőrizni a kenyeret az idő letelte előtt.
Hagyjuk a kenyérformában kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.
A kukoricakenyér jól illik friss vajjal vagy joghurttal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.