Kukoricakenyér zöldfűszerekkel frissen tálalva

Kukoricakenyér zöldfűszerekkel

A kukoricakenyér a magyar konyha egyik hagyományos, mégis sokféle változatban előforduló étke. Az alap kukoricaliszt és búzaliszt keveréke egy tápláló és laktató kenyeret eredményez, amely friss zöldfűszerekkel, mint a rozmaring, kakukkfű és oregánó gazdagítva igazi ínycsiklandó ételt ad. A kukoricakenyér leginkább reggelire, de köretként is fogyasztható, különösen pörköltek, sültek mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Kukoricaliszt
100 g Búzaliszt
1 cs. Sütőpor
1 tk.
2 ek. Cukor
2 ek. Olaj
2 db Tojás
250 ml Tej
1 ek. Friss rozmaring
1 ek. Friss kakukkfű
1 ek. Friss oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és kenjünk ki egy kenyérformát.

    Használjunk sütőpapírt, hogy könnyebben kiboríthassuk a kész kenyeret.

    2

    Egy nagy tálban keverjük össze a kukoricalisztet, búzalisztet, sütőport, sót és cukrot.

    Alaposan keverjük el a száraz hozzávalókat, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá az olajat, a tejet és a friss zöldfűszereket.

    A zöldfűszerek frissen aprítva igazán intenzív ízt adnak a kenyérnek.

    4

    Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverjük össze, amíg sima tésztát kapunk.

    Ne keverjük túl, mert akkor a kenyér nem lesz olyan könnyű és levegős.

    5

    Öntsük a tésztát a kenyérformába és simítsuk el a tetejét.

    Egy kanál segítségével könnyedén eloszlathatjuk a tésztát a formában.

    6

    Süssük a kenyérre 30-35 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz és egy fogpiszkálóval átszúrva tisztán jön ki.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, érdemes ellenőrizni a kenyeret az idő letelte előtt.

    7

    Hagyjuk a kenyérformában kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

    A kukoricakenyér jól illik friss vajjal vagy joghurttal.