Frissen sült kürtőskalács cupcake

Kürtőskalács Cupcake

A kürtőskalács cupcake a tradicionális magyar édesség, a kürtőskalács ízét hozza el egy új, cupcake formában. A kürtőskalács hosszú múltra tekint vissza, és a középkori Európában kezdett el elterjedni, különösen a keleti területeken. A cukor és fahéj jellegzetes íze, amit a forró sütőben karamellizálnak, igazi különlegességgé teszi ezt az édességet. A kürtőskalács cupcake-t az otthoni sütés könnyedsége és az autentikus íz kombinálja, így egy új kedvenc sütemény lehet a családi összejöveteleken.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 tk. Kakaópor
1 csipet
50 g Cukor (a díszítéshez)
1 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a cupcake egyenletesen süljön meg.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert.

    A jó habos állag érdekében a tojásokat és a cukrot legalább 5-7 percig verd.

    3

    Add hozzá az olajat, vaníliás cukrot és a tejet, majd jól keverd el, hogy sima tésztát kapj.

    A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben elkeverednek.

    4

    A lisztet, kakaóport, sütőport, fahéjat és a csipet sót egy tálban keverd össze. Az összes száraz hozzávalót szitálás nélkül is hozzáadhatod, de a szitálás segít elkerülni a csomókat.

    A szitálás segít abban, hogy a cupcake könnyebb és levegősebb legyen.

    5

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, közben folyamatosan keverve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a cupcake.

    6

    A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.

    Ha nincs muffin formád, használhatsz papír kapszlikat is.

    7

    Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.

    Ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a cupcake összeeshet.

    8

    Miután kihűlt a cupcake, forrósíts fel egy kis olajat, és abban a cukrot és fahéjat keverd össze. A fahéjas cukorral szórd meg a cupcakes tetejét, hogy megkapd a kürtőskalács jellegzetes ízét.

    A fahéjas cukrot ne vidd túlzásba, mert elnyomhatja a cupcake többi ízét.