Kurut sózott változatban, frissen tálalva

Kurut sózott változatban

A kurut egy hagyományos közép-ázsiai étel, amelyet szárított joghurtból készítenek. Az étel egyszerűen elkészíthető, de gazdag ízekkel rendelkezik. A sózott változat különösen népszerű, mivel a só és a víz segítségével a kurut visszanyeri puhaságát és intenzívebb ízűvé válik. A kurutot gyakran fogyasztják önálló étkezésként vagy különféle köretként. Ez a recept a kurut hagyományos, egyszerű elkészítését mutatja be, amely tökéletes egy könnyed étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kurut (szárított joghurt)
2 ek.
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kurutot alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy a szennyeződéseket eltávolítsd.

    A kurut leöblítése segít eltávolítani a szennyeződéseket és puhítja a szárított joghurtot, így könnyebben elkészíthető.

    2

    Tedd a kurutot egy tálba, és öntsd rá a vizet. Hagyd ázni 15-20 percig, hogy teljesen megpuhuljon.

    Az áztatás lehetővé teszi, hogy a kurut visszanyerje puhaságát, és a só könnyebben be tudja szívódni.

    3

    Ezután add hozzá a sót, és jól keverd össze. Hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A só mennyisége ízlés szerint változtatható, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sós.

    4

    Tálald a kurutot hidegen, önálló ételként vagy köretként.

    A sózott kurut egy friss saláta vagy sült hús mellé is remek kiegészítő lehet.