Kurut szárított kaporral, tálalva friss petrezselyemmel

Kurut szárított kaporral

A kurut egy hagyományos kazah étel, amelyet friss vagy szárított tejből készítenek. A szárított kapor hozzáadása egy egyedülálló, friss ízt ad ennek az egyszerű ételnek, amely könnyen elkészíthető és ízletes. A kurut gazdag tápláló anyagokban és alacsony kalóriatartalmú, így ideális választás azok számára, akik valami könnyű és friss ételt keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kurut
1 tk. Szárított kapor
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
1 csipet
1 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kurutot apró darabokra vágd vagy törd össze, majd tedd egy tálba.

    Ha a kurut nagyon kemény, egy kicsit áztathatod meleg vízben, hogy lágyabbá váljon.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a kuruthoz.

    A fokhagyma élezettsége még gazdagabbá teszi a kurut ízét, így ne hagyd ki.

    3

    Szórd meg szárított kaporral, majd locsold meg friss citromlével, és alaposan keverd össze.

    A szárított kapor intenzívebb ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a kurut ízét.

    4

    Önts egy kis olívaolajat a tálba, és keverd össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    Az olívaolaj gazdag ízt ad és segíti, hogy a fűszerek jobban rátapadjanak a kurutra.

    5

    Tálald a kurut friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem friss íze és zöld színe jól illik a kuruthoz, frissé és élénkké téve az ételt.