A kuzu keményítőt egy kis vízben keverd el, hogy ne legyenek csomók.
A kuzu keményítő feloldása hideg vízben segít abban, hogy a végső tészta sima legyen, csomók nélkül.
A maradék vizet egy közepes lábasban melegítsd fel, majd add hozzá a cukrot, és folyamatosan keverd, amíg el nem olvad.
A cukor feloldása segít, hogy az édesség egyenletesen eloszoljon a tésztában.
A cukros vízhez add hozzá a matcha port, és folytasd a keverést, amíg teljesen feloldódik és zöld színt kap.
A matcha por a végső ételben gazdag, fűszeres ízt ad, ezért fontos, hogy jól keverd el, hogy egyenletes legyen.
Öntsd hozzá a kuzu keményítős keveréket, és folyamatosan keverd a tésztát, miközben felforralod.
Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet vagy tejet adhatunk hozzá a kívánt állag eléréséhez.
Amikor a tészta besűrűsödik, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A tészta akkor lesz jó, ha enyhén ragadós, de formázható.
Miután a tészta kihűlt, vedd ki belőle a kis gombócokat, és tálald egy kis szezámmaggal megszórva.
A szezámmag extra ízt és textúrát ad a kuzumochinak, valamint szép díszítésként is szolgál.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.