Kuzumochi matchával, zöld és selymes textúrájú japán desszert szezámmaggal

Kuzumochi matchával

A Kuzumochi egy tradicionális japán édesség, amely a kuzu keményítő felhasználásával készül. A matcha por, amely a zöld tea leveleinek őrölt formája, gazdag ízt ad a tésztának. Ezt a desszertet gyakran tálalják különféle évszakokban, különösen ünnepi alkalmakra. A szezámmag a végén díszítésként és ízesítésként is szolgál, még finomabbá téve a kuzumochit.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Kuzu keményítő
400 ml Víz
80 g Cukor
1 tk. Matcha por
50 ml Tej (opcionális, ha krémesebb textúrát szeretnél)
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kuzu keményítőt egy kis vízben keverd el, hogy ne legyenek csomók.

    A kuzu keményítő feloldása hideg vízben segít abban, hogy a végső tészta sima legyen, csomók nélkül.

    2

    A maradék vizet egy közepes lábasban melegítsd fel, majd add hozzá a cukrot, és folyamatosan keverd, amíg el nem olvad.

    A cukor feloldása segít, hogy az édesség egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    A cukros vízhez add hozzá a matcha port, és folytasd a keverést, amíg teljesen feloldódik és zöld színt kap.

    A matcha por a végső ételben gazdag, fűszeres ízt ad, ezért fontos, hogy jól keverd el, hogy egyenletes legyen.

    4

    Öntsd hozzá a kuzu keményítős keveréket, és folyamatosan keverd a tésztát, miközben felforralod.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet vagy tejet adhatunk hozzá a kívánt állag eléréséhez.

    5

    Amikor a tészta besűrűsödik, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

    A tészta akkor lesz jó, ha enyhén ragadós, de formázható.

    6

    Miután a tészta kihűlt, vedd ki belőle a kis gombócokat, és tálald egy kis szezámmaggal megszórva.

    A szezámmag extra ízt és textúrát ad a kuzumochinak, valamint szép díszítésként is szolgál.