Labra karfiollal és káposztával tálalva, friss petrezselyemmel

Labra karfiollal és káposztával

A Labra karfiollal és káposztával egy klasszikus magyar étel, amely a csirkehús gazdag, tejszínes szószával és a zöldségek frissességével tűnik ki. A karfiol és a káposzta tökéletesen illik a csirke ízéhez, míg a petrezselyem frissességet ad a tálalásnak. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és egy igazán ínycsiklandó étkezés lehet akár hétköznap is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Labra (csirkehús)
1 fej Karfiol
200 g Káposzta
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
150 ml Tejszín
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Friss bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd apró darabokra, majd sózd meg és fekete borssal ízesítsd.

    A csirkehús könnyen megfő, de ügyelj, hogy ne száradjon ki, mert akkor keménnyé válik.

    2

    A karfiolt szedd rózsákra, a káposztát pedig vágd csíkokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A karfiolt érdemes először blanszírozni, hogy megőrizze a színét és tápanyagtartalmát.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a csirkehúst, amíg mindkét oldala aranybarnára sül.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor a hús nem pirul meg egyenletesen.

    4

    Add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.

    Ha a fokhagyma túl sokáig pirul, keserűvé válhat, így figyelj, hogy csak addig pirítsd, amíg illatos lesz.

    5

    Tedd a karfiolt és a káposztát a serpenyőbe, majd keverd össze a hússal és a fűszerekkel.

    A karfiol és a káposzta gyorsan megpuhul, de ha szeretnéd, hogy maradjon némi ropogóssága, ne főzd túl.

    6

    Öntsd rá a tejszínt, és főzd a zöldségekkel együtt 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik és a zöldségek megpuhulnak.

    A tejszín gazdagítja a szószt, és finom krémes állagot ad neki.

    7

    Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és készíthetsz mellé főtt rizst vagy friss kenyérrel is tálalhatod.

    A friss petrezselyem színe és íze frissességet ad a tálalásnak, és segít kiegyensúlyozni a gazdag ízeket.