A csirkehúst vágd apró darabokra, majd sózd meg és fekete borssal ízesítsd.
A csirkehús könnyen megfő, de ügyelj, hogy ne száradjon ki, mert akkor keménnyé válik.
A karfiolt szedd rózsákra, a káposztát pedig vágd csíkokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A karfiolt érdemes először blanszírozni, hogy megőrizze a színét és tápanyagtartalmát.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a csirkehúst, amíg mindkét oldala aranybarnára sül.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor a hús nem pirul meg egyenletesen.
Add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.
Ha a fokhagyma túl sokáig pirul, keserűvé válhat, így figyelj, hogy csak addig pirítsd, amíg illatos lesz.
Tedd a karfiolt és a káposztát a serpenyőbe, majd keverd össze a hússal és a fűszerekkel.
A karfiol és a káposzta gyorsan megpuhul, de ha szeretnéd, hogy maradjon némi ropogóssága, ne főzd túl.
Öntsd rá a tejszínt, és főzd a zöldségekkel együtt 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik és a zöldségek megpuhulnak.
A tejszín gazdagítja a szószt, és finom krémes állagot ad neki.
Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és készíthetsz mellé főtt rizst vagy friss kenyérrel is tálalhatod.
A friss petrezselyem színe és íze frissességet ad a tálalásnak, és segít kiegyensúlyozni a gazdag ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.