Laktózmentes panna cotta tálalva

Laktózmentes panna cotta

A laktózmentes panna cotta a klasszikus olasz desszert könnyített, egészséges változata. Ez a recept ideális választás laktózérzékenyek számára, akik nem szeretnének lemondani a krémes és elegáns desszertekről. A vaníliás alap és a friss gyümölcsök tökéletes harmóniát alkotnak, miközben az egyszerű elkészítés miatt bárki könnyedén elkészítheti ezt az ínycsiklandó édességet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Laktózmentes tejszín
40 g Édesítőszer (eritrit vagy sztívia)
1 db Vaníliarúd
5 db Zselatinlapok
100 g Friss gyümölcs (pl. eper vagy áfonya)
2 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapokat mindig hideg vízben áztasd, különben nem fognak megfelelően megpuhulni.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a laktózmentes tejszínt az édesítőszerrel és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nincs vaníliarúd, használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd intenzívebb ízt ad.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, különben a panna cotta nem fog megfelelően megszilárdulni.

    4

    Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy megszilárduljon.

    A szobahőmérsékleten való hűtés segít elkerülni a kondenzációt a hűtőben.

    5

    Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss gyümölcsökkel és egy levél mentával.

    A friss gyümölcsök és a menta nemcsak díszítik, hanem frissítik is a panna cottát.