Lạp xưởng mézzel tálalva

Lạp xưởng mézzel

A lạp xưởng egy hagyományos vietnami étel, amelyet főleg húsos töltelékkel készítenek. A méz hozzáadása egy különleges édességet ad a kolbásznak, míg a szójaszósz és a gyömbér friss, fűszeres ízt kölcsönöz neki. A koriander és a szezámmag egyensúlyba hozza a gazdag ízeket, és tökéletesen kiegészíti az ételt. Eredetileg ünnepi étkezésekre készítették, de ma már bármilyen alkalomra ideális választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Lạp xưởng (vietnamese kolbász)
2 ek. Méz
1 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 ek. Cilantro (koriander)
1 ek. Szezámmag
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A lạp xưởng kolbászokat alaposan öblítsd le, majd vágd fel kis darabokra.

    A kolbászokat ne vágd túl apróra, hogy ne veszítsenek az ízükből sütés közben.

    2

    A fokhagymát és gyömbért apróra vágd.

    A friss gyömbér és fokhagyma illata igazán feldobja a kolbászt.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felvágott kolbászokat. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg meg nem barnulnak.

    A kolbásznak szép, aranybarna színt kell kapnia, hogy gazdag ízű legyen.

    4

    Ezután add hozzá a felaprított fokhagymát és gyömbért, és pirítsd tovább 2-3 percig, amíg az illatok összeérnek.

    Figyelj arra, hogy a fokhagyma és a gyömbér ne égjen meg, mert akkor keserűvé válhatnak.

    5

    Öntsd hozzá a mézet és a szójaszószt, majd keverd jól össze. Hagyd, hogy a szósz besűrűsödjön és ragadós állagot kapjon.

    A méz adja meg a kolbász édességét, amely tökéletesen harmonizál a sós szójaszósszal.

    6

    Amikor a szósz sűrűsödik, szórd meg a tetejét korianderrel és szezámmaggal, majd tálald melegen.

    A koriander frissessége és a szezámmag ropogóssága tökéletes kiegészítője a kolbásznak.