Laulau marhahússal, gazdag, fűszeres hús kókuszkrémmel, banánlevelekben párolva

Laulau marhahússal

A Laulau marhahússal egy hagyományos hawaii étel, amelyet a csendes-óceáni szigeteken készítenek, és amely a hawaii konyha egyik legismertebb fogása. A marhahúst kókuszkrémmel, fűszerekkel és gyakran édesburgonyával kombinálják, majd banánlevelekbe csomagolják, és párolják, hogy egy ínycsiklandó, szaftos ételt hozzanak létre. A Laulau készítése egy időigényes, de nagyon gazdag és ínycsiklandó ételt eredményez, amely az egész család számára elhozza a hawaii ízek világát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhahús (lapocka vagy egyéb lassan főzhető rész)
400 ml Kókuszkrém
6 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 cm Ginger (gyömbér)
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Fahéj
2 ek. Kókuszolaj
1 db Lime
300 g Párolt taro vagy édesburgonya (opcionális)
4 db Banánlevelek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra, és egy nagy serpenyőben kezdd el pirítani a kókuszolajon, amíg minden oldala aranybarna lesz.

    A hús pirítása segít lezárni a hús szálait, így szaftosabb marad.

    2

    A fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a hagymát pedig finomra szeleteld. Add hozzá őket a húsra, és keverd jól össze.

    A fokhagyma és gyömbér intenzív aromát adnak az ételnek, ne hagyd ki őket.

    3

    Öntsd hozzá a kókuszkrémet és a lime levét. Szórd meg fűszerpaprikával és fahéjjal, majd alacsony lángon főzd a húsdarabokat 1,5-2 órán keresztül, amíg megpuhulnak.

    A kókuszkrém gazdag, krémes állagot ad a szaftnak, és kiemeli a fűszereket.

    4

    Ha párolt tarót vagy édesburgonyát használsz, akkor azt külön főzd meg, majd tedd hozzá a húshoz az utolsó 30 percben, hogy megpuhuljon és átvegye a fűszereket.

    A taro és édesburgonya extra textúrát és egy kis édes ízt ad a szaftos ételhez.

    5

    A banánleveleket jól mosd meg, majd tedd őket egy hőálló edény aljára, és rakd rá a húsos keveréket. Hajtsd rá a leveleket, hogy teljesen becsomagolja az ételt.

    A banánlevelek finom, füstös ízt adnak az ételnek. A levelek segítenek megőrizni a hús nedvességét, miközben párolódik.

    6

    Tedd az egészet egy párolóedénybe, és párold alacsony lángon 1-1,5 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek.

    A hosszú párolás segít abban, hogy a hús puha legyen, és az összes fűszer jól átszivárogjon.