Lebencs leves tĂ©sztĂĄval, burgonyĂĄval Ă©s fĂŒstölt szalonnĂĄval gazdagĂ­tva

Lebbencsleves

A Lebbencsleves egy igazi klasszikus magyar Ă©tel, amelyet a rĂ©gi idƑkben sok csalĂĄd kĂ©szĂ­tett a hideg tĂ©li hĂłnapokban. A leves alapja a hĂĄzi tĂ©szta, amelyet aprĂł, vĂ©kony csĂ­kokra vĂĄgnak, majd gazdag, hĂșsos alaplĂ©ben fƑznek. A lebencsleves könnyƱ, mĂ©gis tĂĄplĂĄlĂł, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy kiadĂłs ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz.

A leves egy kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl, amelyben a hĂĄzi tĂ©szta Ă©s a hĂșs kombinĂĄciĂłja kiemelkedƑ szerepet kap. A rĂ©gi idƑkben a lebencsleves a konyhai kreativitĂĄs szimbĂłluma volt, hiszen a kĂŒlönfĂ©le maradĂ©k hĂșsokat Ă©s zöldsĂ©geket felhasznĂĄlva kĂ©szĂŒlt. Ma mĂĄr egy igazi magyar klasszikussĂĄ vĂĄlt, amelyet szĂ­vesen fogyasztanak minden korosztĂĄly tagjai.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 150 g LebbencstĂ©szta
⭕ 300 g Burgonya
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 100 g FĂŒstölt szalonna
⭕ 1 tk. Paprika
⭕ 1 tk. Só Info
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1.5 l Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒstölt szalonnĂĄt kockĂĄzd fel, Ă©s egy lĂĄbasban pirĂ­tsd meg. Ha kiolvadt a zsĂ­rja, vedd ki a szalonnadarabokat, Ă©s tedd fĂ©lre.

    A szalonnĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert keserƱ lehet.

    2

    A szalonna zsírjåban pirítsd meg a lebbencstésztåt aranybarnåra.

    A tésztåt folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon, és ne égjen le.

    3

    Add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, majd pĂĄrold ĂŒvegesre.

    A hagymåt alacsony långon pårold, hogy ne égjen meg.

    4

    Szórd meg paprikåval, és add hozzå a kockåra vågott burgonyåt.

    A paprikåt gyorsan keverd el, mert könnyen megéghet és keserƱ lesz a leves.

    5

    Öntsd fel vĂ­zzel, majd fƱszerezd sĂłval Ă©s borssal. FƑzd a levest, amĂ­g a burgonya megpuhul.

    Ha szeretnĂ©d, tehetsz bele egy kis darab fĂŒstölt kolbĂĄszt is.

    6

    TĂĄlalĂĄskor szĂłrd meg a pirĂ­tott szalonnĂĄval.

    A tejföllel meglocsolt lebbencsleves még gazdagabb ízƱ!