Lebencs leves tésztával, burgonyával és füstölt szalonnával gazdagítva

Lebbencsleves

A Lebbencsleves egy igazi klasszikus magyar étel, amelyet a régi időkben sok család készített a hideg téli hónapokban. A leves alapja a házi tészta, amelyet apró, vékony csíkokra vágnak, majd gazdag, húsos alaplében főznek. A lebencsleves könnyű, mégis tápláló, és tökéletes választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához.

A leves egy különleges ízvilágot kínál, amelyben a házi tészta és a hús kombinációja kiemelkedő szerepet kap. A régi időkben a lebencsleves a konyhai kreativitás szimbóluma volt, hiszen a különféle maradék húsokat és zöldségeket felhasználva készült. Ma már egy igazi magyar klasszikussá vált, amelyet szívesen fogyasztanak minden korosztály tagjai.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
150 g Lebbencstészta
300 g Burgonya
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Füstölt szalonna
1 tk. Paprika
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
1.5 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt szalonnát kockázd fel, és egy lábasban pirítsd meg. Ha kiolvadt a zsírja, vedd ki a szalonnadarabokat, és tedd félre.

    A szalonnát ne pirítsd túl, mert keserű lehet.

    2

    A szalonna zsírjában pirítsd meg a lebbencstésztát aranybarnára.

    A tésztát folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon, és ne égjen le.

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd párold üvegesre.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg.

    4

    Szórd meg paprikával, és add hozzá a kockára vágott burgonyát.

    A paprikát gyorsan keverd el, mert könnyen megéghet és keserű lesz a leves.

    5

    Öntsd fel vízzel, majd fűszerezd sóval és borssal. Főzd a levest, amíg a burgonya megpuhul.

    Ha szeretnéd, tehetsz bele egy kis darab füstölt kolbászt is.

    6

    Tálaláskor szórd meg a pirított szalonnával.

    A tejföllel meglocsolt lebbencsleves még gazdagabb ízű!