A Leipäjuusto sajtokat vágd szeletekre, körülbelül 1 cm vastagságúra.
Ha túl vékonyra vágod, a sajt túl gyorsan megolvad és elfolyhat a sütés közben.
A tojásokat verd fel, a panírozott morzsát és a lisztet tedd külön tányérokba.
A panírozáshoz fontos, hogy a morzsa egyenletesen tapadjon a sajtra, ezért alaposan forgasd meg a sajtszeleteket minden rétegnél.
A sajtszeleteket először a lisztben forgasd meg, majd a felvert tojásba, végül a panírozott morzsába.
Ügyelj arra, hogy minden oldalát jól bevond, hogy a panír egyenletesen süljön rá.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. A panírozott sajtot süsd meg mindkét oldalán 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ha túl gyorsan pirul, csökkentsd a lángot, hogy a sajt belseje is szépen megolvadjon anélkül, hogy a panír megégne.
Amikor a sajt elkészült, szedd ki a serpenyőből, és tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
A papírtörlő segít abban, hogy a sajt ne maradjon túl olajos.
Tálald a sült Leipäjuusto sajtot friss petrezselyemmel díszítve, és fogyaszd frissen.
A petrezselyem nemcsak színt ad az ételnek, hanem egy friss ízt is, ami remekül kiegészíti a sajtot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.