Leipäjuusto panírozva és sütve, friss petrezselyemmel díszítve

Leipäjuusto panírozva és sütve

A Leipäjuusto, más néven finn sajtos étel, a finn konyha egyik legismertebb fogása. Az étel alapját a Leipäjuusto sajt adja, amely egy enyhén sós, friss sajt, amit gyakran sütnek meg vagy fogyasztanak hagyományos étkezéseken. A panírozás és sütés technikáját a finn konyha ötvözi a friss petrezselyemmel, ami gazdag ízvilágot ad az ételnek. A Leipäjuusto panírozva és sütve tökéletes választás, ha egy egyszerű, de ínycsiklandó ételt szeretnél készíteni. Friss, ropogós, és könnyen elkészíthető, így ideális snack vagy akár főétel is lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 6 perc
Teljes 16 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Leipäjuusto
100 g Liszt
2 db Tojás
100 g Panírozott morzsa
2 ek. Olívaolaj
2 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A Leipäjuusto sajtokat vágd szeletekre, körülbelül 1 cm vastagságúra.

    Ha túl vékonyra vágod, a sajt túl gyorsan megolvad és elfolyhat a sütés közben.

    2

    A tojásokat verd fel, a panírozott morzsát és a lisztet tedd külön tányérokba.

    A panírozáshoz fontos, hogy a morzsa egyenletesen tapadjon a sajtra, ezért alaposan forgasd meg a sajtszeleteket minden rétegnél.

    3

    A sajtszeleteket először a lisztben forgasd meg, majd a felvert tojásba, végül a panírozott morzsába.

    Ügyelj arra, hogy minden oldalát jól bevond, hogy a panír egyenletesen süljön rá.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. A panírozott sajtot süsd meg mindkét oldalán 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ha túl gyorsan pirul, csökkentsd a lángot, hogy a sajt belseje is szépen megolvadjon anélkül, hogy a panír megégne.

    5

    Amikor a sajt elkészült, szedd ki a serpenyőből, és tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    A papírtörlő segít abban, hogy a sajt ne maradjon túl olajos.

    6

    Tálald a sült Leipäjuusto sajtot friss petrezselyemmel díszítve, és fogyaszd frissen.

    A petrezselyem nemcsak színt ad az ételnek, hanem egy friss ízt is, ami remekül kiegészíti a sajtot.