Leipäjuusto pirított dióval és mézzel tálalva

Leipäjuusto pirított dióval

A Leipäjuusto, vagyis a finn sajt, egy hagyományos finn étel, amelyet eredetileg a finn vidéki háztartásokban készítettek. Az étel alapja a friss sajt, amelyet gyakran tálalnak különféle feltétekkel, mint például pirított dió vagy méz. A méz és a koriander friss ízei gyönyörűen kiegészítik a sajt krémességét és a dió roppanós textúráját. Ez a recept tökéletes reggelire, uzsonnára, vagy akár egy könnyű előételként is felszolgálható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Leipäjuusto sajt
50 g Dió
2 ek. Méz
1 csokor Friss koriander
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A diókat egy serpenyőben szárazon pirítsd meg közepes lángon, amíg enyhén aranybarna színt nem kapnak. Ha elkészültek, hagyd őket hűlni.

    A diókat ne pirítsd túl, hogy ne keseredjenek el. Ha szükséges, egy kevés sót is szórhatsz rájuk a végén.

    2

    A Leipäjuusto sajtot szeleteld fel kis darabokra. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a sajtot, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A sajtot ne süsd túl, mert könnyen megolvad. Ügyelj arra, hogy a szeletek mindkét oldalukon szépen megsüljenek.

    3

    Miután megsült, tálald a sajtot a pirított dióval, és locsold meg mézzel. A friss korianderleveleket szórd rá a tetejére a szép szín és friss íz érdekében.

    A koriander frissességet és egy kis extra ízt ad a sajtnak és a dióknak, így ne hagyd ki!