Leipäjuusto vegán sajttal tálalva, pirított pita kenyérrel és friss fűszerekkel

Leipäjuusto vegán alternatívával

A Leipäjuusto, vagy más néven finn sajtos pite, egy hagyományos finn étel, amelyet eredetileg túróval készítettek. Az étel a finn vidéki konyhában gyökerezik, és nagyon népszerű lett az évtizedek során. Ez a vegán verzió egy könnyed alternatívát kínál azoknak, akik tejmentes étrendet követnek, de szeretnék élvezni a tradicionális finn ízeket. A kókuszkrém és a vegán sajt gazdag, krémes textúrát ad, míg a friss fűszerek és a pirított pita ropogós, finom kísérővé teszik. Technikai tanács: A vegán sajtkrém készítésekor ügyelj arra, hogy a szósz ne legyen túl híg, hogy jól tálalható legyen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Vegán sajt (pl. mandulás sajt)
100 ml Kókuszkrém
1 ek. Citromlé
1 csipet
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss oregánó
1 tk. Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
50 g Mandula
4 db Pita kenyér vagy más vegán kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vegán sajtot vágd kis kockákra, és tedd egy tálba.

    Használhatsz bármilyen növényi alapú sajtot, ami könnyen olvad.

    2

    A kókuszkrémet és a citromlevet add hozzá a sajthoz, majd keverd össze, hogy sima krémet kapj.

    A kókuszkrém segít a krémes textúra kialakításában, de más növényi alapú krém is használható.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a vegán sajtkeverékhez. Ízesítsd sóval, oregánóval és bazsalikommal.

    A friss fűszerek az ízeket még jobban kiemelik, így érdemes frisset használni.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és a pita kenyereket egyenként pirítsd meg mindkét oldalát, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A pita kenyeret a sütőben is melegítheted, hogy gyorsabb legyen.

    5

    A mandulát vágd apróra, és szórd a kész vegán sajtra, hogy extra ropogós és ízes réteget kapjon.

    A mandula pörkölése egy kis extra ízt adhat a recepthez.

    6

    Tálald a pirított pitát a vegán sajttal, és díszítsd friss bazsalikommal és oregánóval.

    A kész ételt frissen a legfinomabb tálalni.