Lekváros palacsinta tálalva

Lekváros palacsinta

A lekváros palacsinta egy klasszikus magyar édesség, amely az egyik legkedveltebb reggeli vagy desszert az otthonokban. A palacsinta tészta egyszerű alapanyagokból készül, míg a lekvár, lehet bármilyen gyümölcslekvár, mint például szilva vagy barack, finom, édes ízt ad a kész ételnek. Az étel eredete a magyar konyháig nyúlik vissza, ahol a palacsinta az édes és sós változataiban egyaránt népszerű. Ez a recept tökéletes választás egy gyors és ínycsiklandó étkezéshez, amely mindenkit elégedetté tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
500 ml Tej
2 db Tojás
50 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet
1 ek. Olaj
4 ek. Lekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a palacsinta tésztáját: egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a csipet sót.

    A fahéj elhagyható vagy helyettesíthető más fűszerekkel, például szerecsendióval.

    2

    A tojásokat verd fel, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Jól keverd össze, hogy egy sima masszát kapj.

    A tej és a tojás legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben elkeverednek.

    3

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a folyékony hozzávalókhoz, és folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.

    A csomók elkerülése érdekében használj habverőt, és szitáld a lisztet a folyékony hozzávalókhoz.

    4

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd egy kevés olajat önts bele, és egy papírtörlővel oszlasd el, hogy csak egy vékony réteg olaj maradjon.

    A túl sok olaj zsírossá teszi a palacsintát, a kevés olaj pedig leragadáshoz vezethet.

    5

    A forró serpenyőbe önts egy merőkanálnyi tésztát, és körkörösen eloszlatva készíts egy vékony palacsintát.

    A palacsinta vastagsága a tészta mennyiségétől függ. Kísérletezz, hogy megtaláld a számodra ideális vastagságot!

    6

    A palacsintát mindkét oldalán 1-2 percig süsd, amíg szép aranybarna lesz.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha a szélei már kezdenek elválni a serpenyőtől, és a tetején buborékok jelennek meg.

    7

    Miután kisütötted a palacsintákat, kend meg őket a választott lekvárral, és hajtsd félbe vagy tekerd fel.

    A palacsintákat melegen tartsd egy tányéron, letakarva, amíg az összeset ki nem sütöd.

    8

    Tálald a lekváros palacsintát, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis porcukrot.

    A palacsinta mellé kínálhatsz tejszínhabot vagy gyümölcsöt is.