Lemon chutney ĂŒvegben, gazdag sĂĄrga szĂ­nƱ fƱszeres szĂłsz

Lemon chutney

A lemon chutney az indiai konyha egyik alapvetƑ szĂłsza, amely az Ă©des-savanyĂș Ă­zek tökĂ©letes kombinĂĄciĂłjĂĄt hozza el. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s sorĂĄn a citrom Ă©s a fƱszerek, mint a fahĂ©j, koriander Ă©s chili, egyensĂșlyba kerĂŒlnek, hogy egy igazĂĄn Ă­nycsiklandĂł chutney-t hozzanak lĂ©tre. A citrom frissessĂ©ge Ă©s Ă©des-savanyĂș Ă­ze remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a fƱszeres Ă©teleket. Az indiai konyhĂĄban ĂĄltalĂĄban curryk, hĂșsĂ©telek, vagy rizses fogĂĄsok mellĂ© tĂĄlaljĂĄk, de akĂĄr salĂĄtĂĄkhoz is remekĂŒl illik.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 4 db Citrom
⭕ 100 g Cukor
⭕ 100 ml FehĂ©rborecet
⭕ 2 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Koriander mag
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 1 db Szárított chilipaprika
⭕ 0.5 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A citromokat håmozd meg és vågd kisebb darabokra, majd tedd egy nagy låbasba.

    A citromokat jĂłl mosd meg, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a szennyezƑdĂ©seket, Ă©s a hĂșsok Ă©des-savanyĂș Ă­ze jobban ki tudjon jönni.

    2

    A fokhagymåt és a gyömbért apróra vågd, és add hozzå a citromhoz.

    A gyömbĂ©r friss Ă­ze feldobja a chutney-t, de ne tedd tĂșl sokat, ha nem szeretnĂ©d, hogy tĂșl erƑteljes legyen.

    3

    Add hozzå a cukrot, fehérborecetet, koriandert, fahéjat, chilipaprikåt és sót. Keverd alaposan össze.

    A fahĂ©j Ă©s a koriander aromĂĄs fƱszereket ad a chutney-nak, miközben a chili enyhe csĂ­pƑssĂ©get biztosĂ­t.

    4

    Tedd fel a keverĂ©ket alacsony lĂĄngon fƑni, Ă©s fƑzd 30-40 percig, amĂ­g a citrom megpuhul Ă©s a keverĂ©k sƱrƱsödni kezd.

    FƑzĂ©s közben figyelj arra, hogy ne Ă©gjen le. Ha tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kis vizet.

    5

    Amikor a chutney elĂ©rte a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd kihƱlni. TĂĄrold ĂŒvegekben, Ă©s tedd a hƱtƑbe.

    A chutney Ă­ze mĂ©g jobban összeĂ©r, ha egy-kĂ©t ĂłrĂĄt pihen a hƱtƑben.