Lemon Sorbet tálalva

Lemon Sorbet

A citrom sorbet egy klasszikus francia desszert, amely frissítő és könnyed édességet kínál a forró nyári napokra. Az élénk citrusos íz és a jégkristályos textúra tökéletes harmóniát teremt. A házi készítésű változat lehetővé teszi, hogy természetes alapanyagokból készüljön, adalékanyagok nélkül. Egy meleg délutánon nincs is jobb, mint egy hűsítő kanál frissítő citrom sorbet!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Frissen facsart citromlé
150 g Kristálycukor
250 ml Víz
1 db Citromhéj (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban keverd össze a vizet és a cukrot, majd melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezzel elkészíted a cukorszirupot.

    Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, de ne forrald fel a szirupot.

    2

    Hagyd a cukorszirupot szobahőmérsékleten hűlni.

    Fontos, hogy a szirup teljesen kihűljön, mielőtt hozzáadod a citromléhez, különben a citromlé elveszítheti a frissességét.

    3

    Közben facsard ki a citromokat, és szűrd át a levet, hogy eltávolítsd a magokat és a rostokat.

    A frissen facsart citromlé a legfinomabb. A szűrés biztosítja, hogy a sorbet sima és kellemes legyen.

    4

    Reszeld le egy citrom héját, és keverd hozzá a citromléhez, hogy fokozd az íz intenzitását.

    A citromhéjjal óvatosan bánj, mert a fehér része keserű lehet. Csak a sárga részt reszeld le.

    5

    Keverd össze a citromlevet a kihűlt cukorsziruppal, hogy egységes keveréket kapj.

    Kóstold meg a keveréket, és ha túl savanyú, adj hozzá egy kevés cukorszirupot. Ha túl édes, adj hozzá egy kevés citromlevet.

    6

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a sorbetet a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata esetén kövesd a gép használati utasítását a legjobb eredmény elérése érdekében.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A gyakori átkeverés elengedhetetlen a jégkristályok kialakulásának megakadályozásához és a sima, krémes állag eléréséhez.

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    A sorbet nagyon hideg lehet, ezért tálalás előtt hagyd egy kicsit felengedni, így könnyebben tudod majd kanalazni.