Mosd át a lencsét hideg víz alatt, majd áztasd be legalább 30 percre, hogy gyorsabban megfőjön.
A lencse beáztatása nem csak a főzési időt csökkenti, hanem a puffadást is mérsékelheti.
Pucold meg és aprítsd fel a sárgarépát, zellert, burgonyát, vöröshagymát és fokhagymát.
A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.
Egy nagy lábosban hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, amíg illatos nem lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet.
Add hozzá a sárgarépát, zellert és burgonyát, majd pirítsd 5-6 percig, hogy enyhén karamellizálódjanak.
A zöldségek pirítása mélyebb ízeket ad a levesnek.
Keverd hozzá a paradicsompürét, majd öntsd fel az alaplével. Add hozzá a beáztatott lencsét, a babérlevelet, sót és borsot.
A paradicsompürét pirítsd egy kicsit a zöldségekkel, hogy intenzívebb ízt kapj.
Főzd a levest közepes lángon körülbelül 30 percig, vagy amíg a lencse és a zöldségek megpuhulnak. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd.
A főzés végén kóstold meg a levest, és ha szükséges, adj hozzá még sót, borsot, vagy egy kis citromlevet a savasságért.
Tálalás előtt távolítsd el a babérlevelet. A levest melegen kínáld friss kenyérrel vagy pirítóssal.
A friss petrezselyem vagy zellerzöld még frissebbé teszi a levest.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.