A búzalisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, majd üsd bele a tojást. Fokozatosan adagold a vizet, miközben kevered. Ha a tészta összeállt, tedd enyhén lisztezett felületre, és gyúrd simára kb. 8–10 perc alatt. TIPP: A tészta akkor jó, ha rugalmas, puha, és nem ragad a kézhez.
A liszt minősége befolyásolja a tészta állagát. Használj jó minőségű, finomlisztet.
Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd pihenni 30 percig szobahőmérsékleten. Ez elősegíti a könnyebb nyújthatóságot.
Ha nincs időd 30 percet pihentetni, legalább 15 percig hagyd állni a tésztát.
A spenótot forró vízben 1-2 percig blansírozd, majd csepegtesd le és aprítsd fel. A hagymát aprítsd fel, és egy serpenyőben olajon párold üvegesre, majd add hozzá a spenótot és keverd össze. Hűtsd ki, majd morzsold bele a feta sajtot, és keverd krémesre. TIPP: Ne főzd túl a spenótot, mert elveszíti élénk színét és ízét.
A spenótot alaposan nyomkodd ki, hogy ne legyen vizes a töltelék.
A pihentetett tésztát nyújtsd ki kb. 2 mm vastagságúra. Egy pohárral szaggass belőle köröket, és mindegyik közepére tegyél egy kiskanálnyi spenótos-fetás tölteléket.
A tészta maradékot gyúrd össze újra, és nyújtsd ki újra, hogy minél kevesebb tészta vesszen kárba.
Hajtsd félbe a köröket, és nyomd össze a széleket ujjal vagy villával. TIPP: Ha a tészta széle nem tapad jól, nedvesítsd meg egy kevés vízzel.
A villával való összenyomás nem csak praktikus, hanem dekoratív is.
Forralj fel bő vizet egy nagy fazékban, sózd meg enyhén. Főzd a pierogikat adagokban 3–4 percig, amíg feljönnek a víz tetejére. Ezután még 1–2 percig főzd, majd szűrd le.
A főzési idő függ a pierogik méretétől és a tészta vastagságától. Figyeld a pierogikat, és vedd ki őket, amikor megfőttek.
Tálald tejföllel és pirított hagymával. TIPP: A megfőtt pierogikat kevés olajon aranybarnára is piríthatod, ha ropogósabb élményt szeretnél.
A spenótos-fetás pierogi jól illik a fokhagymás tejfölhöz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.