Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Az előmelegített sütő biztosítja, hogy a croissantok egyenletesen süljenek.
Egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a mandulalisztet, a tápiókalisztet és a lenmagot.
A különböző lisztek kombinációja érdekes textúrát és ízt ad a croissantoknak.
Adj hozzá a sót, majd morzsold el benne a hideg vajat, amíg morzsás állagot nem kapsz.
A vaj legyen nagyon hideg, hogy ne olvadjon meg a lisztben, és a croissantok rétegesek legyenek.
Egy másik edényben keverd össze a langyos tejet, a mézet, az élesztőt és a tojásokat, majd hagyd állni 5 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
A tej hőmérséklete fontos, ne legyen se túl meleg, se túl hideg. Az élesztő aktiválódása biztosítja, hogy a tészta megkeljen.
Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és gyúrd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.
A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A háromszögek mérete befolyásolja a croissantok méretét.
Tekerd fel a háromszögeket croissant formára, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
A feltekerésnél figyelj, hogy ne húzd meg a tésztát.
Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy lazábbak legyenek sütés után.
A kelesztés segít, hogy a croissantok könnyedebbek legyenek.
Kend meg a tetejüket tojással, majd szórd meg lenmaggal.
A tojás fényes színt ad a croissantoknak, a lenmag pedig extra tápanyagot és textúrát.
Süsd a croissantokat 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Figyeld a croissantokat sütés közben, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Ha kihűltek, már tálalhatod is őket. Kiváló választás reggelire vagy uzsonnára!
A croissantokat frissen a legfinomabbak, de légmentesen záródó dobozban pár napig eltarthatók.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.