Egy közepes lábosban keverd össze a tejet és a tejszínt, majd közepes lángon melegítsd fel, amíg forráspont közeli állapotba nem kerül. Ne hagyd felforrni!
A tej és a tejszín melegítése során figyelj, hogy ne forrjon fel, mert akkor a tejszín kicsapódhat.
Add hozzá a szárított levendulavirágot és a mézet, majd keverd el alaposan. Hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A levendulavirág áztatásával az ízek jobban kioldódnak. A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Szűrd le a tejes keveréket, hogy eltávolítsd a levendulavirágokat.
A szűrés biztosítja, hogy a fagylalt sima és kellemes legyen, és ne legyenek benne a levendulavirágok.
Egy külön tálban keverd habosra a tojássárgájákat, majd lassan adj hozzá egy kevés meleg tejes keveréket, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön és ne csapódjanak ki a tojások.
A tojások temperálása nagyon fontos! Lassan csorgasd a meleg folyadékot a tojásokhoz, miközben folyamatosan kevered, különben a tojások rántottává válnak.
Öntsd vissza az egész keveréket a lábosba, és alacsony hőmérsékleten főzd folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.
A krém akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját, és ha végighúzod az ujjad a fakanálon, a krém nem folyik össze. Ne hagyd forrni, mert a tojások kicsapódhatnak!
Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Hagyd teljesen kihűlni.
A vaníliakivonat és a só tovább fokozzák az ízeket. A teljes kihűtés elengedhetetlen a fagylaltgépbe helyezés előtt.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.
A fagylaltgép használata esetén kövesd a gép használati utasítását a legjobb eredmény elérése érdekében.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.
A gyakori átkeverés elengedhetetlen a jégkristályok kialakulásának megakadályozásához és a krémes állag eléréséhez.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.
Tálalás előtt hagyd egy kicsit felengedni, így könnyebben tudod majd kanalazni. Díszítheted friss levendulavirággal vagy mézzel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.