Levendulás mézes fagylalt tálalva

Levendulás mézes fagylalt

A levendulás mézes fagylalt egy igazi különlegesség, amely a virágos levendula és az édes méz harmonikus kombinációjával nyűgöz le. A természetes összetevők és a lágy krémesség tökéletes egyensúlyt teremtenek, így ez a fagylalt egyszerre frissítő és megnyugtató. Egy kanál ebből a desszertből garantáltan ellazít egy hosszú nap végén!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Tej
250 ml Tejszín
100 g Méz
2 tk. Szárított levendulavirág
4 db Tojássárgája
5 ml Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet és a tejszínt, majd közepes lángon melegítsd fel, amíg forráspont közeli állapotba nem kerül. Ne hagyd felforrni!

    A tej és a tejszín melegítése során figyelj, hogy ne forrjon fel, mert akkor a tejszín kicsapódhat.

    2

    Add hozzá a szárított levendulavirágot és a mézet, majd keverd el alaposan. Hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A levendulavirág áztatásával az ízek jobban kioldódnak. A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    Szűrd le a tejes keveréket, hogy eltávolítsd a levendulavirágokat.

    A szűrés biztosítja, hogy a fagylalt sima és kellemes legyen, és ne legyenek benne a levendulavirágok.

    4

    Egy külön tálban keverd habosra a tojássárgájákat, majd lassan adj hozzá egy kevés meleg tejes keveréket, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön és ne csapódjanak ki a tojások.

    A tojások temperálása nagyon fontos! Lassan csorgasd a meleg folyadékot a tojásokhoz, miközben folyamatosan kevered, különben a tojások rántottává válnak.

    5

    Öntsd vissza az egész keveréket a lábosba, és alacsony hőmérsékleten főzd folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.

    A krém akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját, és ha végighúzod az ujjad a fakanálon, a krém nem folyik össze. Ne hagyd forrni, mert a tojások kicsapódhatnak!

    6

    Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Hagyd teljesen kihűlni.

    A vaníliakivonat és a só tovább fokozzák az ízeket. A teljes kihűtés elengedhetetlen a fagylaltgépbe helyezés előtt.

    7

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata esetén kövesd a gép használati utasítását a legjobb eredmény elérése érdekében.

    8

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A gyakori átkeverés elengedhetetlen a jégkristályok kialakulásának megakadályozásához és a krémes állag eléréséhez.

    9

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Tálalás előtt hagyd egy kicsit felengedni, így könnyebben tudod majd kanalazni. Díszítheted friss levendulavirággal vagy mézzel.