Levendulás-mézes gofri tálalva

Levendulás-Mézes Gofri

A levendula az egyik legősibb és legkülönlegesebb fűszer, amelyet már az ókori rómaiak is előszeretettel használtak. Ez a levendulás-mézes gofri egy igazán különleges, aromás desszert, amely a francia konyha finomságait idézi. Képzeld el, ahogy a konyhádban az édes méz és a virágos levendula illata keveredik, miközben a gofrik aranybarnára sülnek! A tökéletes reggeli egy hűvös őszi napon, amikor egy csésze teával együtt igazi kényeztetés. A ropogós külső és a puha, ízes belső tökéletes harmóniát alkot, és egy kis mézzel vagy gyümölccsel tálalva felejthetetlen élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
250 ml Tej
50 g Méz
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
1 tk. Szárított levendula
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd egy kicsit hűlni.

    A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat a következő lépésekben.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót. Ez biztosítja, hogy a száraz összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A sütőpor felelős a gofrik könnyedségéért, ezért ne hagyd ki.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, mézet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyebb legyen.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, éppen csak addig, amíg a száraz hozzávalók nedvesek nem lesznek, különben a gofri kemény lesz.

    5

    Szórd bele a szárított levendulát és finoman forgasd bele a masszába, hogy az íz egyenletesen eloszoljon.

    A levendulát óvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze és ne keseredjen meg az íze.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne tapadjon le a tészta.

    A megfelelően előmelegített és kikent gofrisütő biztosítja, hogy a gofri egyenletesen süljön és könnyen kijöjjön.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ, figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    8

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A megsült gofrikat rácsra téve tartsd melegen, így nem párásodnak be és megőrzik a ropogósságukat.

    9

    Tálald a gofrikat mézzel megcsorgatva, esetleg friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal.

    A méz kiemeli a levendula ízét, a gyümölcsök pedig frissességet adnak a gofrinak.