Licsi fagylalt tálalva

Licsi fagylalt

A licsi fagylalt egy egzotikus és különleges desszert, amely a délkelet-ázsiai konyhából merít ihletet. A licsi gyümölcsöt már több ezer éve fogyasztják Kínában, és mára világszerte népszerűvé vált. Friss, virágos aromája tökéletesen harmonizál a krémes fagylalt textúrájával. Ez az egyszerűen elkészíthető recept ideális választás a nyári forróságban, és garantáltan mindenkit elvarázsol. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld meg kókusztejjel vagy egy kevés rózsavíz hozzáadásával!

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss licsi
250 ml Tejszín
200 ml Kondenzált tej
10 ml Citromlé
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A licsiket hámozd meg, és távolítsd el a magokat. Ezután turmixold simára egy konyhai robotgépben vagy botmixerrel, hogy krémes állagot kapj.

    Ha nincs friss licsid, használhatsz konzerv licsit is, de ebben az esetben csökkentsd a hozzáadott cukor mennyiségét, mert a konzerv licsi általában édesebb.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a licsipürét a citromlével és a vanília kivonattal. A citromlé segít megőrizni a licsi friss színét és kiemeli az ízét.

    A citromlé mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nincs vanília kivonatod, használhatsz vaníliás cukrot is.

    3

    Egy másik nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy habot kapj.

    A tejszín akkor jó, ha lágy csúcsokat képez, amikor a habverőt kiemeled.

    4

    Óvatosan keverd össze a felvert tejszínt a kondenzált tejjel, hogy egyenletes és krémes keveréket kapj.

    A keveréshez használj spatulát, és alulról felfelé forgasd, hogy a tejszínhab ne törjön össze.

    5

    Add hozzá a licsipürét a tejszínes keverékhez, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden összetevő jól elkeveredjen.

    Ne keverd túl a keveréket, mert a tejszínhab összeeshet.

    6

    Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.

    Ha nincs légmentesen zárható edényed, fedd le az edényt folpack fóliával, hogy a fagylalt ne vegyen át más szagokat a fagyasztóból.

    7

    Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.

    Díszítheted friss licsivel vagy mentalevéllel.