A licsit hámozd meg és távolítsd el a magját, majd aprítsd fel kis darabokra.
A licsit alaposan csepegtesd le, hogy ne áztassa el a krémet.
Egy tálban keverd össze a mascarponét a mézzel, a vaníliakivonattal és a porcukorral, majd add hozzá az aprított licsit.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen keverni. A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A leveles tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor nem lesz réteges a croissant.
A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag licsis mascarponekrémet.
A krémet ne vidd túl közel a széléhez, hogy össze tudjad tekerni a tésztát.
Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.
A croissantokat ne tekerd túl szorosan, mert akkor nem kelnek meg rendesen.
A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, hogy szép aranybarnára süljenek.
A tojás szép színt ad a croissantoknak.
Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda, hogy ne égjenek meg.
Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket porcukorral meghintve.
A porcukorral való megszórás opcionális, de nagyon jól mutat és finom is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.