Licsis-fehércsokis torta díszítve

Licsis-fehércsokis torta

A licsis-fehércsokis torta frissítő és elegáns desszert, amely a trópusi ízeket és az édes csokoládé harmóniáját kínálja. A licsi, amelyet Ázsia-szerte az \'isteni gyümölcs\' néven ismernek, különleges karaktert kölcsönöz ennek a tortának. A fehércsokoládé gazdag, krémes ízével tökéletes egyensúlyt teremt. Ez a torta ideális választás ünnepi alkalmakra vagy egyszerűen, amikor valami igazán különlegesre vágysz. Hozzáadhatsz még egy kevés lime-levet a licsipüréhez, hogy egy leheletnyi savasságot adjon az ízvilágnak.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
3500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Licsi
200 g Fehércsokoládé
300 ml Tejszín
250 g Túró
4 db Zselatinlap
50 g Cukor
50 ml Víz
1 db Tortalap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A licsit hámozd meg, magozd ki, és pépesítsd botmixerrel vagy turmixgéppel.

    A licsit érdemes lecsepegtetni a pépesítés után, ha túl sok levet eresztett, hogy a krém ne legyen túl híg.

    2

    Olvaszd fel a fehércsokoládét vízgőz fölött. Ügyelj arra, hogy ne hevüljön túl, mert akkor csomós lesz.

    A fehércsokoládé nagyon érzékeny a hőre. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve olvaszd, és vedd le a tűzről, amint majdnem teljesen felolvadt, a maradékot a saját hője fogja elolvasztani.

    3

    A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe, amíg megpuhulnak, majd nyomkodd ki őket.

    Fontos, hogy a zselatinlapokat tényleg hideg vízbe áztasd, különben összeragadnak.

    4

    Forralj fel 50 ml vizet, majd keverd bele a kinyomkodott zselatint, hogy teljesen feloldódjon.

    Ne forrald a zselatint, mert elveszíti a zselésítő képességét. Csak melegítsd fel, amíg feloldódik.

    5

    Egy nagy tálban keverd össze a túrót, a licsipürét és az olvasztott fehércsokoládét. Adj hozzá cukrot ízlés szerint.

    Ha a túró rögös, szitán törd át, hogy simább legyen a krém.

    6

    Keverd a zselatinos keveréket a túrós masszához, alaposan dolgozd el.

    A zselatinos keveréket mielőtt a túrós masszához adod, hagyd kicsit hűlni, hogy ne főzze meg a túrót. De ne hagyd teljesen megdermedni.

    7

    A hideg tejszínt verd habbá, majd óvatosan forgasd bele a túrós keverékbe.

    A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, különben nem lesz kemény hab. Óvatosan forgasd bele a krémbe, hogy ne törjön össze a hab.

    8

    Helyezd a tortalapot egy kapcsos tortaformába, és egyenletesen simítsd rá a krémet. Hűtsd a tortát legalább 4 órán át, hogy megszilárduljon.

    Ha nincs tortalapod, használhatsz babapiskótát is. A tortalapot előtte meglocsolhatod egy kevés licsi sziruppal vagy rummal, hogy ne legyen száraz.

    9

    Tálalás előtt díszítsd friss licsivel és reszelt fehércsokoládéval.

    A díszítéshez használhatsz ehető virágokat is, vagy készíthetsz fehércsokoládé forgácsokat.