LangyosĂtsd meg a tejet, majd oldd fel benne az Ă©lesztĆt Ă©s a cukrot. Hagyd ĂĄllni 10 percet, mĂg felfut. MĂ©rd ki a lisztet, a sĂłt Ă©s olvaszd meg a vajat.
Ha az Ă©lesztĆ nem kezd el habzani, a tej tĂșl meleg vagy tĂșl hideg lehetett â ellenĆrizd a hĆfokot.
A liszthez keverd hozzĂĄ a sĂłt, add hozzĂĄ az Ă©lesztĆs tejet Ă©s az olvasztott vajat. GyĂșrd össze ruganyos tĂ©sztĂĄvĂĄ, majd keleszd letakarva meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.
GyĂșrĂĄs utĂĄn a tĂ©szta felszĂne legyen sima, ha ragad, adj hozzĂĄ kevĂ©s lisztet, de ne tĂșl sokat.
Közben kĂ©szĂtsd el a töltelĂ©ket: vĂĄgd finomra a vöröshagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd meg kevĂ©s olajon. Add hozzĂĄ a darĂĄlt marhahĂșst, sĂłzd, borsozd, Ă©s pirĂtsd teljesen ĂĄtsĂŒltre.
A borsot frissen Ćrölve add hozzĂĄ a vĂ©gĂ©n â Ăgy jobban megmarad az aromĂĄja.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 rĂ©szre. NyĂșjtsd ovĂĄlisra, kanalazz rĂĄ töltelĂ©ket, hajtsd össze Ă©s nyomd le a szĂ©leit alaposan.
Ha a szĂ©lek nem tapadnak, nedvesĂtsd be Ćket ujjbeggyel enyhĂ©n vĂzzel.
HevĂtsd fel az olajat 170°C-ra. SĂŒsd a tĂ©sztĂĄkat oldalankĂ©nt 2-3 percig aranybarnĂĄra, majd tedd papĂrtörlĆre, hogy leitassa a felesleges olajat.
Ne zsĂșfold tĂșl az olajba a tĂ©sztĂĄkat â a hĆmĂ©rsĂ©klet visszaeshet, Ă©s zsĂrosak lesznek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.