Lime-os cannoli tálalva

Lime-os cannoli

A lime rendkívül illatos és intenzíven citrusos gyümölcs, amely kiválóan illik a könnyed, krémes desszertekhez. A lime-os cannoli frissítő íze és ropogós állaga különösen jól esik tavaszi-nyári napokon. A citrusfélék különösen népszerűek az olasz desszertkultúrában, és ez a variáció kiválóan mutatja be, hogyan hozhatunk modern frissességet egy klasszikus édességbe. Az élénk lime aroma tökéletesen kiegészíti a mascarpone selymességét. Tipp: ha még intenzívebb lime-élményre vágysz, adj a krémhez egy kevés lime likőrt (pl. limoncello). A tésztát kisütheted előre is, de mindig frissen, tálalás előtt töltsd meg, hogy ropogós maradjon!

Előkészület 45 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 55 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
30 g Cukor
30 g Vaj
1 db Tojás
40 ml Fehérbor
1 csipet
100 g Mascarpone
30 g Porcukor
1 tk. Lime héj (reszelt)
2 ek. Lime lé
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és sót. Add hozzá a vajat, a tojást és a fehérbort, majd gyúrd sima tésztává. Csomagold fóliába, és pihentesd legalább 30 percig hűtőben.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad, de nem is túl kemény. Ha nagyon ragad, adj hozzá egy kevés lisztet, de csak óvatosan.

    2

    A krémhez keverd össze a mascarponét, porcukrot, lime héjat és lime levet. Spatulával dolgozd simára. Helyezd a hűtőbe 30 percre, hogy a krém megfelelően hűvös és krémes legyen.

    A lime héját reszeld finomra, vigyázva, hogy a fehér részét ne reszeld bele, mert az keserű lehet. A krém akkor lesz igazán jó, ha a mascarpone is hideg.

    3

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, majd vágj 10x10 cm-es négyzeteket. Tekerd fel fém cannoli formákra, nedvesítsd be a széleket, és nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

    A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, hogy ropogós legyen sütés után. A széleket alaposan nyomd össze, különben sütés közben szétnyílnak. Ha nincs cannoli formád, akkor alufóliából készíthetsz.

    4

    Melegítsd fel az olajat 180°C-ra. Süss 2-3 cannolit egyszerre aranybarnára. Tedd papírtörlőre lecsepegni, majd ha kihűlt, húzd le a formáról óvatosan.

    Az olaj hőmérsékletét érdemes ellenőrizni, mert ha túl alacsony, akkor megszívja magát olajjal a tészta, ha túl magas, akkor megég. A cannolit óvatosan húzd le a formáról, nehogy eltörjön.

    5

    A kihűlt héjakat habzsák segítségével töltsd meg a lime-os mascarponekrémmel. Ügyelj rá, hogy mindkét végén egyenletesen töltsd meg. Csak tálalás előtt töltsd meg, hogy a tészta ne puhuljon meg.

    Ha nincs habzsákod, akkor egy erős zacskó sarkát vágd le, és azzal töltsd meg a cannolit. Fontos, hogy a tésztát csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, különben a tészta megpuhul.

    6

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral. A lime friss, savanykás aromája tökéletes egyensúlyt alkot a mascarpone lágy krémességével. A letisztult tálalás önmagában is elegáns hatást kelt.

    A porcukor helyett használhatsz kókuszreszeléket, aprított pisztáciát vagy kandírozott lime héjat is a díszítéshez.