Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és sót. Add hozzá a vajat, a tojást és a fehérbort, majd gyúrd sima tésztává. Csomagold fóliába, és pihentesd legalább 30 percig hűtőben.
A tészta akkor jó, ha nem ragad, de nem is túl kemény. Ha nagyon ragad, adj hozzá egy kevés lisztet, de csak óvatosan.
A krémhez keverd össze a mascarponét, porcukrot, lime héjat és lime levet. Spatulával dolgozd simára. Helyezd a hűtőbe 30 percre, hogy a krém megfelelően hűvös és krémes legyen.
A lime héját reszeld finomra, vigyázva, hogy a fehér részét ne reszeld bele, mert az keserű lehet. A krém akkor lesz igazán jó, ha a mascarpone is hideg.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, majd vágj 10x10 cm-es négyzeteket. Tekerd fel fém cannoli formákra, nedvesítsd be a széleket, és nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, hogy ropogós legyen sütés után. A széleket alaposan nyomd össze, különben sütés közben szétnyílnak. Ha nincs cannoli formád, akkor alufóliából készíthetsz.
Melegítsd fel az olajat 180°C-ra. Süss 2-3 cannolit egyszerre aranybarnára. Tedd papírtörlőre lecsepegni, majd ha kihűlt, húzd le a formáról óvatosan.
Az olaj hőmérsékletét érdemes ellenőrizni, mert ha túl alacsony, akkor megszívja magát olajjal a tészta, ha túl magas, akkor megég. A cannolit óvatosan húzd le a formáról, nehogy eltörjön.
A kihűlt héjakat habzsák segítségével töltsd meg a lime-os mascarponekrémmel. Ügyelj rá, hogy mindkét végén egyenletesen töltsd meg. Csak tálalás előtt töltsd meg, hogy a tészta ne puhuljon meg.
Ha nincs habzsákod, akkor egy erős zacskó sarkát vágd le, és azzal töltsd meg a cannolit. Fontos, hogy a tésztát csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, különben a tészta megpuhul.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral. A lime friss, savanykás aromája tökéletes egyensúlyt alkot a mascarpone lágy krémességével. A letisztult tálalás önmagában is elegáns hatást kelt.
A porcukor helyett használhatsz kókuszreszeléket, aprított pisztáciát vagy kandírozott lime héjat is a díszítéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.