Mosd meg a lime-okat, majd vékony szeletekre vágd fel. Tipp: Egy éles kés segít a szeletek egyenletességében, hogy esztétikusabb legyen a tálalás.
A lime-okat gördítsd át a pulton mielőtt felvágnád, így több levet tudsz kinyerni belőle.
Egy közepes méretű lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.
Ha nincs mézed, használhatsz juharszirupot vagy agavé szirupot is édesítésre.
Add hozzá a lime-szeleteket a láboshoz, és közepes lángon lassan melegítsd az italt. Tipp: Ne forrald fel, hogy a lime frissessége megmaradjon.
Ha erősebb lime ízt szeretnél, egy kevés lime héjat is reszelhetsz a ciderbe.
Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, amely fokozza a frissítő, savanykás ízeket.
A citromlé helyett használhatsz egy kevés lime levet is, ha még lime-osabb ízt szeretnél.
Keverd meg alaposan a cidert, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Minél tovább hagyod állni, annál intenzívebbek lesznek az ízek, de ne hagyd túl sokáig, mert a lime keserűvé válhat.
Tálalás előtt szűrd le az italt, és a lime-szeleteket helyezd el dekorációként a poharakban. Díszítsd friss mentával.
A lime szeleteket egy fogpiszkálóra is rászúrhatod, és a pohár szélére akaszthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.