Reszeld le egy lime héját, és facsard ki a levét. Tedd félre, mert ez adja meg a naan friss, citrusos ízét.
A lime-ot felhasználás előtt görgesd át a pulton, így több levet tudsz kinyerni belőle.
Egy nagy keverőtálba szitáld bele a búzalisztet, add hozzá az élesztőt, cukrot és a sót, majd keverd össze.
A liszt átszitálása biztosítja, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Add hozzá a joghurtot, olívaolajat, langyos vizet, valamint a lime héját és levét. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.
A joghurt legyen szobahőmérsékletű, hogy jobban elkeveredjen a többi hozzávalóval.
Gyúrd 10 percig, amíg a tészta rugalmassá válik. Tipp: a citrus miatt kissé nedvesebb lehet, így szükség szerint adhatsz hozzá kevés lisztet.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas tapintású lesz.
Takard le a tésztát, és hagyd meleg helyen kelni 1 órát, amíg a duplájára nő. Ez alatt a citrusos aroma jól elkeveredik a tésztában.
A tésztát letakarhatod konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki.
A megkelt tésztát oszd 6 egyenlő részre. Formázz belőlük gombócokat, majd nyújtsd ki ovális alakúra kb. 0,5 cm vastagra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.
Forrósíts fel egy száraz serpenyőt. Tedd bele a naan-t, és süsd oldalanként 1-2 percig, amíg barna foltok jelennek meg.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a naan gyorsan megsüljön és ne száradjon ki. Használhatsz öntöttvas serpenyőt a legjobb eredmény érdekében.
Amikor elkészült, még melegen kend meg olvasztott vajjal. Tipp: ha extra lime-ízt szeretnél, kenheted meg egy kevés lime-lével is a vaj mellett.
A vajat fűszerezheted fokhagymával vagy chilivel is.
Ismételd meg a sütést a többi darabbal is. A lime íze sütés közben enyhén karamellizálódik, így még intenzívebb lesz.
A megsült naan-okat egymásra rakhatod, és letakarhatod egy konyharuhával, hogy melegen tartsd őket.
Tálald frissen – tökéletes különleges köretként vagy könnyű nyári snackként.
Tálalás előtt szórhatsz rá egy kevés friss koriandert vagy petrezselymet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.